MALZEMELER
- 160-180 gr kadar bitter yada sütlü çikolata
- 3 su bardağı ( kuru) hindistan cevizi ( 150 gr kadar)
- 1 kutu yoğunlaştırılmış süt yani moloko (370 gr lık yada 1 su bardağı kadar)
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- ( malzeme bu kadar dahası var zannetmeyin ;)
YAPILIŞI
- Küçük bir tencereye sıcak su koyarak üzerine daha küçük ama içine su kaçmayacak şekilde cam kap yerleştirilir.
- Parça parça koparılan çikolata bu kabın içinde benmari usulü eritilir.
- Eğer silikon kalıp kullanılacaksa fırça yardımıyla kalıpların içine erimiş çikolatadan sürülür.
- Buzdolabına konulup 10 dakika kadar donması beklenilip tekrar çıkarıp çikolata sürülür.
- Hindistan cevizi,yoğunlaştırılmış süt ve pudra şekeri karıştırılır.(ele gelir hale getirilir)
- Eğer hindistan cevizin cinsine göre yeterince yapışmaz ise 2-3 yemek kaşığına kadar süt eklenebilir.
- Silikon kalıpların içine le ile sıkıştırarak doldurulur.
- Kalıp kullanılmayacaksa elde küçük toplar yapılıp erimiş çikolatanın içine atılarak çatal yardımıyla alınıp yağlı kağıda yada ızgara telin üzerine alıp donmaya bırakılır.
- Eğer silikon kalıpta yapılacaksa doldurup kalan çikolatalar fırçayla üzerileri kapatılır.
- Bir gece buzdolabında bekletilir.
- Ertesi yavaşça silikon kalıpların altından iterek çıkarılır.
- Küçük servis kağıtlarına konulur.
cok guzel gorunuyorlar.. ellerine saglik.. ayse menekse
YanıtlaSilTeşekkürler canım...
Silİnanılmaz bir şey olmuş ellerinize sağlık bunu mutlaka denicem ama monokoyu nerden bulabiliriz bulamazsak ne kullanabiliriz krema olurmu acaba.Bu arada bende sizi bloguma bekliyorum sevgilerimle:))
SilÇok teşekkürler Hatice.Blogunuzu ziyaret ettim ama yorum bırakma formalitesi çok olduğu için yazamadım bir türlü...Moloko bilmem Türkiyede mi yaşıyorsunuz ama var.Hani kahvelere krema olarak da kullanılan yoğun koyu şekerli süt.Teneke kutularda bulunuyor.Krema aynı tadı vereceğini düşünmüyorum...Selamlar...
SilAy enfes görünüyor elinize sağlık
YanıtlaSilYorumun için çok teşekkür ederim Havva...Sevgiler...
Silmmm çikolatalar arkadasimdan.
YanıtlaSilpaket için tesekkürler.
;))) çok teşekkürler Ayşe...sevgiler...
SilNefis bir görüntü ellerinize sağlık.Sevgilerimle..
YanıtlaSilÇok teşekkürler Mehtap hanım...Sevgilerimle...
SilAy canım nasıl çekti..
YanıtlaSilArtık ben de takipçinim, benim bloguma da beklerim :)
visnetadindaa.blogspot.com
Hoş geldin cansın...Vişne tadındaya gidip tadına bakıp geldim.Pek güzeldi...Sevgilerimle...
SilCox gözel gõrürünür. Ellerinize sagliq. Moloko azerbaycanda cox olur, sizde bunla yapilan tatliya rastlamadigim ücün türkiyede yok saninirdim. Biz molokoyu kaynatib sana yagiyla karisdirib iyice calarak pasta icin krema hazirlariz süper olur. Men buloquvuzu bu gün gördüm daha. Gözel seyler var qaliba
YanıtlaSilHoş geldin sefalar getirdin canım...sık sık beklerim.Evet Azerbaycan'da sık kullanılıyor moloko.Bizde burada öğrendik kremayı yapıyoruz.Pek de memnun oluyoruz.Özellikle napolyon pastası kremasında pek güzel oluyor...Selam ve sevgilerimle...
SilAzerbaycan yemekleri var bloquvuzda. Görünce cok mutlu oldum bizim metbeximizi tanitdiginiz ücün. Çoox sagolun. Bundan sonra takibcinizim mende. Mende yemek yapmayi çok severim ve iyide yaparim kendimi övmek kimi olmasin. Bizim cok lezetli pastalarimiz var, türk mutfaginda hec öyle pastalar görmemisem. Belke bir gün size veririm tarifini isterseniz tabi sizde dener görürsünüz lezzetini.
YanıtlaSilÖmrümüzün en güzel 16 yılını Bakü'de yaşadığımız için vefa borcu olarak elbette Azerbaycan yemeklerini paylaşmak boynumuzun borcudur.Hem bize yad bir mutfak değil Azerbaycan mutfağı.Ortak kültürümüzdür mutfağımız.Sizin de mutfağa hevesli olmanız ne güzel...İnşallah ilerde sizin güzel pastalarınızı da deneyerek paylaşabilirim...Hoşçakalın...selamet kalın...
Sil