28 Şubat 2013 Perşembe

Kokobon

         Biz küçükken en sevdiğimiz çikolata bounty di yani sonraları Türk versiyonu çıkmıştı.Cocostar...Hala da en sevdiklerim arasındadır.Acaba bunu evde yaparım yapamam diye düşünürken deneme sonucu epey de bir benzettim galiba... ( burasını yiyenlere sormak lazım;) Bugün güzel insanlarla güzel sohbetler eşliğinde güzel bir gün geçirdik.Hani giderken şöyle çam sakızı çoban armağanı küçücük bir şey yapıp eli boş olmayım diye hazırladım...Bir kısmını küçük silikon kalıplarda yaptım kalanları da fotoğraflarını da göreceğiniz üzre(adını da bu bölümden aldı) yuvarlayıp koko bonbon  haline getirdim...Şunu hatırlatayım bu sevimli ikramlıkları hazırlarken ille de kalıp gerekmiyor.İster kalıp ,ister yuvarlayıp top haline getirme,isterseniz de kare bir tepsiye sıkıştırarak kare kare kesilebilir.Tercih sizin...




MALZEMELER



  1. 160-180 gr kadar bitter yada sütlü çikolata
  2. 3 su bardağı ( kuru) hindistan cevizi ( 150 gr kadar)
  3. 1 kutu yoğunlaştırılmış süt yani moloko (370 gr lık yada 1 su bardağı kadar)

  1. Yarım su bardağı pudra şekeri
  2. ( malzeme bu kadar dahası var zannetmeyin ;)
YAPILIŞI


  • Küçük bir tencereye sıcak su koyarak üzerine daha küçük ama içine su kaçmayacak şekilde cam kap yerleştirilir.
  • Parça parça koparılan çikolata bu kabın içinde benmari usulü eritilir.
  • Eğer silikon kalıp kullanılacaksa fırça yardımıyla kalıpların içine erimiş çikolatadan sürülür.
  • Buzdolabına konulup 10 dakika kadar donması beklenilip tekrar çıkarıp çikolata sürülür.
  • Hindistan cevizi,yoğunlaştırılmış süt ve pudra şekeri karıştırılır.(ele gelir hale getirilir)
  • Eğer hindistan cevizin cinsine göre yeterince yapışmaz ise 2-3 yemek kaşığına kadar süt eklenebilir.
  • Silikon kalıpların içine le ile sıkıştırarak doldurulur.
  • Kalıp kullanılmayacaksa elde küçük toplar yapılıp erimiş çikolatanın içine atılarak çatal yardımıyla alınıp yağlı kağıda yada ızgara telin üzerine alıp donmaya bırakılır.

  • Eğer silikon kalıpta yapılacaksa doldurup kalan çikolatalar fırçayla üzerileri kapatılır.
  • Bir gece buzdolabında bekletilir.
  • Ertesi yavaşça silikon kalıpların altından iterek çıkarılır.

  • Küçük servis kağıtlarına konulur.


  • ...Veee en son halinde...
  • Afiyet olsun...Şifa olsun...

16 yorum:

  1. cok guzel gorunuyorlar.. ellerine saglik.. ayse menekse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım...

      Sil
    2. İnanılmaz bir şey olmuş ellerinize sağlık bunu mutlaka denicem ama monokoyu nerden bulabiliriz bulamazsak ne kullanabiliriz krema olurmu acaba.Bu arada bende sizi bloguma bekliyorum sevgilerimle:))

      Sil
    3. Çok teşekkürler Hatice.Blogunuzu ziyaret ettim ama yorum bırakma formalitesi çok olduğu için yazamadım bir türlü...Moloko bilmem Türkiyede mi yaşıyorsunuz ama var.Hani kahvelere krema olarak da kullanılan yoğun koyu şekerli süt.Teneke kutularda bulunuyor.Krema aynı tadı vereceğini düşünmüyorum...Selamlar...

      Sil
  2. Ay enfes görünüyor elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim Havva...Sevgiler...

      Sil
  3. mmm çikolatalar arkadasimdan.
    paket için tesekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ;))) çok teşekkürler Ayşe...sevgiler...

      Sil
  4. Nefis bir görüntü ellerinize sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Mehtap hanım...Sevgilerimle...

      Sil
  5. Ay canım nasıl çekti..

    Artık ben de takipçinim, benim bloguma da beklerim :)

    visnetadindaa.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin cansın...Vişne tadındaya gidip tadına bakıp geldim.Pek güzeldi...Sevgilerimle...

      Sil
  6. Cox gözel gõrürünür. Ellerinize sagliq. Moloko azerbaycanda cox olur, sizde bunla yapilan tatliya rastlamadigim ücün türkiyede yok saninirdim. Biz molokoyu kaynatib sana yagiyla karisdirib iyice calarak pasta icin krema hazirlariz süper olur. Men buloquvuzu bu gün gördüm daha. Gözel seyler var qaliba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin sefalar getirdin canım...sık sık beklerim.Evet Azerbaycan'da sık kullanılıyor moloko.Bizde burada öğrendik kremayı yapıyoruz.Pek de memnun oluyoruz.Özellikle napolyon pastası kremasında pek güzel oluyor...Selam ve sevgilerimle...

      Sil
  7. Azerbaycan yemekleri var bloquvuzda. Görünce cok mutlu oldum bizim metbeximizi tanitdiginiz ücün. Çoox sagolun. Bundan sonra takibcinizim mende. Mende yemek yapmayi çok severim ve iyide yaparim kendimi övmek kimi olmasin. Bizim cok lezetli pastalarimiz var, türk mutfaginda hec öyle pastalar görmemisem. Belke bir gün size veririm tarifini isterseniz tabi sizde dener görürsünüz lezzetini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ömrümüzün en güzel 16 yılını Bakü'de yaşadığımız için vefa borcu olarak elbette Azerbaycan yemeklerini paylaşmak boynumuzun borcudur.Hem bize yad bir mutfak değil Azerbaycan mutfağı.Ortak kültürümüzdür mutfağımız.Sizin de mutfağa hevesli olmanız ne güzel...İnşallah ilerde sizin güzel pastalarınızı da deneyerek paylaşabilirim...Hoşçakalın...selamet kalın...

      Sil