26 Nisan 2012 Perşembe

Tırtıklı Bisküvi

     Sabah şerifleriniz aydın olsun sevgili takipçilerim...Sabah sabah misafirlerim gelmeden yaptığım kurabiyeleri paylaşayım istedim...Eğer kendi yaptığımı demezseniz her yaptığımda da pastahane ürünü olduğu zannedilen çok şık bisküviler...



MALZEMELER


  1. 200 gr tereyağı
  2. 100 gr pudra şekeri ( yaklaşık yarım su bardağı)
  3. 1 paket vanilya
  4. 1 yumurta
  5. Alabildiği kadar un
AYRICA

  1. 80 gr lık bir paket bitter çikolata
  2. Hindistan cevizi
  3. Antep fıstığı ( veya arzu edilen malzeme)

YAPILIŞI

  • Tereyağı oda sıcaklığında bekletilir.
  • Yumurta ve tereyağı mikserle köpük olana kadar çırpılır.
  • Un,pudra şekeri ve vanilya eklenerek kremsi yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir.
  • Tırtıl kurabiye sıkma aletiyle sıkılarak yuvarlak hale getirilir.
  • Önceden ısınmış 180 derecelik fırında üzeri pembeleşmeden alınır.
  • Çikolata benmari usulü eritilir.
  • Soğumuş olan kurabiyeler çikolataya batırılıp sonra fıstık yada hindistan cevizine batırılır.
  • Tepsiye dizerek kurutulur.
  • Kapalı bir kapta uzun süre tazeliğini muhafaza eder.
  • Afiyet olsun...

6 yorum:

  1. Ellerine sağlık.
    Günaydın.
    En sevdiğim kurabiyelerdir bunlar. Kesin deneyeceğim.

    Hoşgeldim.

    Hevesli anne Çiğdem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiin Çiğdem,safalar getirdin.Denemekle hiç pişman olmazsınız...Selamlar...

      Sil
  2. Günaydın resmi görünce ben de hazır zannettim ellerinize sağlık ilk fırsatta deneyeceğim.Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günaydın Mehtap...Hep öyle zannediliyor zaten...En güzeli misler gibi ev yapımı değilmi...Selam ve sevgiler ...

      Sil
  3. slm hulya hn sız bu kurabıyeye kac bardak un koyuyosunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde göz kararı kullansam da genelde aynı soru soruluyor.Bir daha yaptığımda hemen ölçerek ekleyeceğim.Genelde 3-4 bardak arası un kullanılıyor.Ele yapışmayan pürüzsüz hatta kremsi olmalı(ki kolay sıkılsın)selamlar...

      Sil