MALZEMELER
- 7-8 tane milföy hamuru ( her hamurdan 4 tane çıkıyor)
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 125 gr tereyağı
- 2-3 parça damla sakızı yoksa 2 vanilya
- Üzeri için pudra şekeri ve yumurta sarısı
- Süslemek için vişne yada çilek ( veya hiç birşey koymadan sade kullanılabilir)
YAPILIŞI
- Un ,şeker ve tereyağı tencereye konularak birlikte karıştırılır.
- Pembeleşmeye başlamadan soğuk süt eklenerek çırpma teliyle karıştırılır.
- Damla sakızı dövülerek atılır.
- Muhallebi kıvamına gelince kare tepsiye dökülür.( çok ince olmasın)
- Buzdolabında 3-4 saat bekletilir.
- Milföyler buzluktan çıkardıktan beş dakika sonra dört parçaya kesilir.
- Üzerilerine yumurta sarısı sürülerek yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Önceden ısınmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Çıkarılarak soğutulur.
- Muhallebiyi dolaptan çıkararak milföylerin ebadında kare kesilir.
- Milföylerin arası bıçakla ikiye ayrılır.
- Arasına bir dilim muhallebi konulur.
- Hepsi bitene kadar bu şekilde tamamlanır.
Not,Aslında muhallebiyi önceden yapıp beklemeden de yapılabilir.Yani kaşıkla arası doldurma şeklin de. Ben bir çok haliyle denediğim için en düzgün ve içinin daha bol olması açısından bu şekilde yapılması daha güzel oluyor.Tercih sizin...
süper bir lezzet olmuş,İster laz böreği,ister milföylü tatlı bence lezzet önemli.Ellerine saglık canım.
YanıtlaSilTeşekkürler Heden...İşin doğrusu ad önemli değil önemli olan tat;)
SilEline saglik olsun Hulya hanim..
YanıtlaSilGuzel lezzet gercekten..
Sağolasın Samirecim...
Silkesinlikle denicem, milföyye de çileğe de bayılırım, hele sunum harika :) Blogger anneyim canım takipteyim :)
YanıtlaSilHoşgeldiniz safalar getirdiniz...Kesinlikle deneyin memnun kalacaksınız...Selam ve sevgiler...
SilÇok sevdiğim ve yemeye doyamadığım bir tat.
YanıtlaSilNefis olmuş, ellerine sağlık.
Çok teşekkürler...Gerçekten hem çok zor değil hemde doyumsuz bir lezzet...
Sil