MALZEMELER
- 4-5 tane orta boy pancar ( Azerbaycan'da çuğundur)Yani 1 kg
- 3 orta boy kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 kase normal (çok sulu olamayan yoğurt)
- 2-3 diş sarımsak
- Süslemek için dereotu
YAPILIŞI
- Pancar iyice yıkandıktan tencereye konulur.
- Üzerini aşacak kadar sıcak su konulur.
- Eğer düdüklüdeyse 20 dakika kadar haşladıktan sonra kapatılır.
- Normal tencerede yumuşayana kadar kaynatılır.
- Suyunu süzüp kabukları soyulur.
- Önce parizyen kaşığıyla çıkarabilindiği kadar çıkarılır.
- Kalanlar küçük küçük doğranır.
- Soğanı dörde keserek ince doğranır.
- Yağ ile birlikten tencereye koyarak ara sıra karıştırarak kavrulur.
- Pembe renk alana kadar yavaş yavaş kavrulur.
- Doğranmış pancar konularak on dakika kadar kavrulur.
- Yeterince tuz atılır.
- Kapağını kapatarak soğumaya bırakılır.
- Yoğurtlar ve dövülmüş sarımsak pürüzsüz olana kadar karıştırılır.
- Soğumuş olan pancar servis tabağına alınır .(içlerinde 15-20 tane yuvarlak pancarlardan seçilerek üzerini süslemek için ayrılır)
- Yoğurdu,dereotu ve kalan pancarlarla süsleyerek ister yemek de ister beş çaylarında servis yapılabilir.
- Afiyetler olsun efendim...Şifa olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder