12 Haziran 2013 Çarşamba

Zeytinyağlı Pancar

        Gününüz aydın,sabahınız nurla dolsun sevgili takipçilerim...Geçen hafta ki misafirlerden kalma fotoğraflarla pancarın daha fazla sırada beklemesine gönlüm elvermedi...Genelde salatasını yapsak da bu muhteşem renkli,şifa kaynağı ve en büyük özelliği hücre yenileyici olan sebzenin zeytinyağlı yemeği de kesinlikle yapılması gerekenler listesinde olmalı...Özellikle sunumunda şıklık olsun diye pancarları haşlayınca parizyen kaşığıyla çıkardım.Kalanları da küçük doğradım.Nasıl doğranması tamamen sizin tercihinizdir...



MALZEMELER


  1. 4-5 tane orta boy pancar ( Azerbaycan'da çuğundur)Yani 1 kg
  2. 3 orta boy kuru soğan
  3. 1 çay bardağı zeytinyağı
  4. 1 kase süzme yoğurt
  5. 1 kase normal (çok sulu olamayan yoğurt)
  6. 2-3 diş sarımsak
  7. Süslemek için dereotu
YAPILIŞI

  • Pancar iyice yıkandıktan tencereye konulur.
  • Üzerini aşacak kadar sıcak su konulur.
  • Eğer düdüklüdeyse 20 dakika kadar haşladıktan sonra kapatılır.
  • Normal tencerede yumuşayana kadar kaynatılır.
  • Suyunu süzüp kabukları soyulur.
  • Önce parizyen kaşığıyla çıkarabilindiği kadar çıkarılır.
  • Kalanlar küçük küçük doğranır.
  • Soğanı dörde keserek ince doğranır.
  • Yağ ile birlikten tencereye koyarak ara sıra karıştırarak kavrulur.
  • Pembe renk alana kadar yavaş yavaş kavrulur.
  • Doğranmış pancar konularak on dakika kadar kavrulur.
  • Yeterince tuz atılır.
  • Kapağını kapatarak soğumaya bırakılır.
  • Yoğurtlar ve dövülmüş sarımsak pürüzsüz olana kadar karıştırılır.
  • Soğumuş olan pancar servis tabağına alınır .(içlerinde 15-20 tane yuvarlak pancarlardan seçilerek üzerini süslemek için ayrılır)
  • Yoğurdu,dereotu ve kalan pancarlarla süsleyerek ister yemek de ister beş çaylarında servis yapılabilir.


  • Afiyetler olsun efendim...Şifa olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder