MALZEMELER (HAMUR İÇİN )
- Yarım çay bardağı süt ( küçük tipli çay bardağı)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı su
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı toz maya
- Alabildiği kadar un
İÇ HARCI İÇİN
- 1 kg kuzu eti
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- Kekik
- 1 yumurta sarısı + 1 kaşık erimiş tereyağı
YAPILIŞI
- Maya ılık suya ıslanarak kalan malzemeleri ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Üzerini kapatarak bir saat kadar dinlendirilir.
- Kuzu etleri küçük zar şeklinde doğranır.
- Tencereye konulup suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- 1 kaşık tereyağı ekleyerek kuzu etleri iyice kavrulur.
- Tuz ve arzu edilirse karabiber,kırmızı biber kullanılabilir.(ben yalnız tuz ekledim)
- Mayalanmış hamur 3 yada 4 beze haline getirilir.( arzu ettiğiniz büyüklüğe göre 3 yada 4 beze olması)
- Merdaneyle ince bir şekilde açılan hamurun üzerine kavurmadan yayılarak kenarları içi doğru kapatılır.
- Erimiş tereyağlı yumurta sarısını çırpıp kenarlarına sürülür.
- Yağlı kağıt serili tepsiye konularak önceden ısıtılmış 250 derecelik fırına konulur.
- Pişmeye yakın üzerine bolca kaşar serpilip beş dakika kadar daha fırında bekletilir.
- Fırından alıp üzerine kekik serptikten sonra sıcak servis yapılır.
- Kalan hamurlar da bu şekilde tamamlanır.
- Afiyet olsun...
- Sevdiklerinizle beraber olsun...
Ellerine saglık çok lezzetli görünüyor.Ben de misafir yanında resim çekmeye çok utanıyorum :)))
YanıtlaSilTeşekkürler Hatice demek ben gibilerde varmış ;))) selamlar...
Siloff off nefis görünüyor, yanına da ayran....
YanıtlaSilŞimdi böyle senin canını çektirmek de doğru değil biliyorum ama ;) Teşekkürler...
SilEllerine sağlık Hülyacığım leziz olduğundan çok emininm
YanıtlaSilÖzellikle de hamuru ince tutunca süper oluyor.Teşekkürler...
SilHülyacım ellerine sağlık,nefis olmuş..
YanıtlaSilTeşekkür ederim Nurşen'cim...
SilPideyi özellikle kavurmalı pideyi çok severim.Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilKim sevmez ki Gamze...Teşekkürler...
Sil