MALZEMELER
- 1 paket vanilyalı puding
- 3 yumurta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 kabartmatozu
- 100 gr tereyağı (erimiş soğumuş)
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu (küçük tipli bardak)
- 1 yemek kaşığı dolusu ince rendelenmiş portakal kabuğu
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
- 70 gr kadar sütlü çikolata
YAPILIŞI
- Şeker ve yumurtalar köpük olana kadar mikserle çırpılır.
- Erimiş soğumuş tereyağı,portakal,limon rendesi ve portakal suyu eklenir.
- 2-3 dakika karıştırdıktan sonra puding toz şeklinde içine eklenerek karıştırılır.
- En son kabartmatozu ve un eklenerek 1-2 dakika karışır.
- Yağlanmış kalıba dökülür. ( veya tepsi )
- Önceden ısınmış 170 derecelik fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirilir.
- Çikolata benmari usulü eritilir.
- 5 dakika kadar dinlenen kek kalıptan çıkarılır.
- Çikolata sıcakken üzerine ince bir tabaka sürülür.(kaşıkla yada fırçayla)
- Çikolatası donduktan sonra 1 hatta 2 hatta on yüz bin dilim yenir. ;)
- Afiyet olsun...
nefis görünüyor bayıldım ellerine sağlık , bu şekilde denemek lazım sevgiler
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim...Mutlaka deneyim derim...selamlar...
Silellerine sağlık farklı bir kek olmuşseni takibe aldımbende beklerim sevgiler..
YanıtlaSilHoş geldin,sefalar getirdin Turuncu tatlar.Hemen ziyarete geleceğim...Ayrıca yorum için teşekkürler...
SilHülya Hanım annemle beraber okuduk tarifi,vanilyalı pudingi toz halinde içine koydunuz,tadı nasıl oluyor acaba,ben vanilyalı pudingi çok severim zaten,ellerinize sağlık,inşallah en kısa zamanda deneyeceğim :)
YanıtlaSilÇok teşekkürler Ayşegül.Vanilyalı puding içine konuyor ama puding tadını almıyorsunuz.Yalnızca tadı ve dokusu güzelleşiyor. Deneyince sonucu paylaşırsanız sevinirim...Annenize ve size selamlar...
SilŞahane görünüyor, bende bu aralar kek ve kurabiyelerde toz pudingi çok kullanıyororum.Elinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler...Bence de pudingle kalmayarak,şanti,çikolata sos ve daha neler var denemeler arasında ;)selamlar...
SilGörüntü muhteşem,en kısa zamanda deneyeceğim,ellerinize sağlık.Sevgilerimle..
YanıtlaSilEmin olun çok memnun kalacaksınız.Teşekkürler selamlar...
Silellerine sağlık hülyam toz pudingle harika oluyor mmmmm:))
YanıtlaSilTeşekkürler Ayşe ...Selamlar...
SilHülya hanim harika görünüyor ellerinize sağlık..ben de Çilekli ve kakaolu puding ile iki renkli ebruli kek yapıyorum. Çilekli hamur için Çilekli süt, kakaolu hamur için de kakolu süt kullanıyorum..muazzam kokuyor..ancak son zamanlarda bu endüstriyel malzemeleri kullanmamayi yeğledigim için bu keke de veda ettik..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.Sizin yaptığınız ve fikrinizde süpermiş harikasınız.Maalesef evet hazır ürünleri kullanmak ne kadar doğru düşünmek lazım.Selamlar...
Sil