17 Aralık 2013 Salı

Antep Fıstıklı Kurabiye

     Bir kaç gündür buraları ziyaret edemez oldum farkındayım.Sanat çalışmalarıma ağırlık verince malumunuz burası azcık ihmal ediliyor.Arşivde bekleyen nefis bir kurabiye bu günkü tarifimiz...İşim tamamen sanat çalışmalarım da değil aslına bakarsanız...Beni blog yazmaktan soğutan nedir diye soracak olursanız...Madem kendileri  benle çetil çetil laf cebelleşiyor bende burada ondan bahsetmemin hiç mahsuru yok.Başımın belası bir yemek sitesi...Yüzlerce tıklayan bir site.Sitesindeki tariflerin yarısı mübalağa etmiyorum 54 tanesi doğrudan kes yapıştır yada benim yazdığım her şeyi aynını yazarak aşama aşama resimleri alıp ve içine de kendi adresini yazarak tariflere el koyması.(Tariflere bakarak yaptıklarına bir şey demiyorum) Defalarca uyarmama rağmen her uyarıda bir iki tarifi ancak kaldırmıştır.Kalanı ondan kaldırmayı beklemekle de çok oluyormuşum. Bir de üste çıkacak laflarla beni suçlaması.İnsanlık olsun diye yargı yoluna gitmeden önce uyarayım dememe rağmen sabrımı zorluyor...Bazen insanın sabrı taşıyor tası tarağı toplayıp her şeyi bırakmayı bile düşünüyor.Hani anlamadığım biri başına silah mı dayıyor ki yemek sitesi yazıyor böyleleri.Oradan buradan alarak keserek yapıştırarak.Nerede kaldı bunun zevk yani.(Allahın insana vermiş olduğu kabiliyetle heyecanla bir şeyler yapıp resmini çekmek paylaşmak bunun zevkli yanı).Bir de benim tarifleri kaldırması için yazdığım uyarılarımı tehdit olduğunu diyerek hanım efendi çok sıkılmış.Bence sıkılmaya alışsanız çook iyi olur.Çünkü bu tür yazıları hep yazacağım haberiniz olsun ...Geçelim tarifimize...



MALZEMELER


  1. 150 gr tereyağı
  2. 1 yumurta sarısı içine akı dışına
  3. Yarım su bardağı çekilmiş Antep fıstığı
  4. 1 su bardağı pudra şekeri
  5. 1 su bardağı mısır nişastası
  6. 1 kabartma tozu
  7. 1 vanilya
  8. 2 su bardağı un
  9. Üzeri için kabuğu soyulmuş bütün Antep fıstığı
YAPILIŞI

  • Yumuşak şekildeki yağ,pudra şekeri  ve yumurta sarısı konularak yoğrulur.
  • Yumurta akı,bütün şeklindeki fıstıklar hariç unu kontrollü şekilde ekleyerek yoğrulur.
  • Elde şekil verdikten sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Fıstıklar yumurta akına batırarak kurabiyeye hafif basıp süslenir.(yumurta akına batırılmazsa pişince dökülür)
  • Önceden ısınmış 180 derecelik fırında üzeri kızarmadan alınır.
  • Kapalı bir kapta bir kaç gün tazeliğini muhafaza eder.
  • Afiyet olsun...

2 yorum: