MALZEMELER
- 3 yumurta
- 1 buçuk su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıcak su
- 7-8 tane kuru incir
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 paket kabartmatozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 100 gr tere yağı
- 1 su bardağı ceviz(elde iri doğranmış)
KREMASI
- Yarım litre süt (200 ml lik 2 buçuk su bardağı)
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeli olmasın ama dolu olsun)
- 1 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yumurta
- 1 vanilya
- 1 poşet krem şanti
- Üzeri için ceviz
YAPILIŞI
- Şeker ve yumurtalar köpürene kadar çırpılır.
- İncirler küçük küçük doğranarak sıcak suya ıslanır.(yarım saat kadar)
- Tereyağı eritilerek soğutulur.
- İncir suyuyla birlikte eklenir.
- Un hariç malzemeler eklenerek çırpılır.
- En son un yavaş yavaş eklenerek 1-2 dakika çırpılır.
- Önceden fırın 170 derecede ısıtılır.
- Hamur yağlanmış tepsiye dökülerek yaklaşık yarım saat pişirilir.
- Krema için un,nişasta, şeker,süt ve yumurta karıştırma teliyle karıştırarak pişirilir.
- Muhallebi kıvamına gelince kapatılarak soğutulur.
- İçine tereyağı ve vanilya atılır.
- Muhallebi tamamen SOĞUYUNCA krem şanti dökülerek pürüzsüzleşene kadar çırpılır.
- Soğuyan kek bir bardak yardımıyla yuvarlaklar çıkarılır.
- İnce çekilmiş cevizlerle süslenebilir.
- 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapılır.
- Kalan kek artıklarını bir poşete koyarak difrizde saklayıp daha sonra http://hulyalilezzetler.blogspot.com/2013/11/yok-yok-pastas.html bu linkdeki yok yok pastasını yapabilirsiniz.
- Yada ben öyle alengirli şeylerle uğraşmam derseniz tepside pişirin üzerine krema kare kare kesip servis yapın. (çok da şık durmaz ama ... ;)
- Afiyet olsun...
Sadece kek olarak bile çok güzel ellerinize sağlık.Sevgilerimle..
YanıtlaSilEvet aynen çok lezzetli bir kek... Çok teşekkürler selam ve sevgilerimle...
Sil