22 Aralık 2013 Pazar

Merengli & Kurdeleli Kurabiye

          Bugün şöyle şık bir şeyler yapayım derken önce kalp mi yapsam sonra ne derken doğaçlama oluşan kurabiyelerim bunlar...Nasıllar ?  Üzerilerine de mereng hazırlayıp sürdüğüm için adını da oradan alsın dedim.Özellikle şık partiler veya sofralar için hazırlanabilir...Veya bir yerlere de asılabilirler...Veya şık kutuda benim yapacağım gibi hediye de olabilirler.Yapılışını merak ederseniz hemen başlayalım...



MALZEMELE

  1. Yarım su bardağı pudra şekeri
  2. 250 gr tereyağı
  3. 1 yumurta sarısı
  4. 1 çay bardağı sıvı yağ
  5. 1 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
  6. 1 kabartma tozu
  7. 1 vanilya
  8. 3 buçuk su bardağı un (küçük tipli 200 ml su bardağı)
MERENG İÇİN

  1. 1 yumurta akı (bir damla bile sarısı karışmamalı)
  2. 1 çimdik tuz
  3. 3 dolu yemek kaşığı pudra şekeri
  4. Renkli kurdeleler
YAPILIŞI

  • Tereyağı oda sıcaklığında bekletilir.
  • Malzemeler çukur bir kaba konularak yavaş yavaş yoğrulur.
  • Un kontrollü bir şekilde yavaş yavaş eklenir.
  • Ele yapışmayan bir hamur elde edilirek ağzını kapatıp on dakika buzdolabında dinlendirilir.
  • Hamur merdaneyle ince bir şekilde açılır.
  • Önce kalp bir kalıpla kesilir.
  • Sonra ip asabilmek için daha küçük bir şeyle kesilir.(ben krema pompasının ucunu kullandım)
  • Bu şekilde hamur bitene kadar tamamlanır.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Yumurta akı,tuz ve pudra şekeri mikserle köpük olana kadar çırpılır.
  • Kalıplardan çıkarılan kurabiyelere yumurta fırçasıyla merengleri sürülür.
  • Önceden ısınmış 180 derecelik fırında üzerindeki merengi pişene kadar bekletilir.
  • Fırından çıkarılan kurabiyeler soğuyana kadar el sürülmez.
  • Sonra arzu edilen renklerde ince kurdeleler bağlanarak hazırlanır.
  • İster özel günler için ister hediyelik kurabiyelerimiz hazır.
  • Nasıl çok ciciler değil mi ? ;)
  • Afiyetler olsun...

2 yorum: