MALZEMELE
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 250 gr tereyağı
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 3 buçuk su bardağı un (küçük tipli 200 ml su bardağı)
MERENG İÇİN
- 1 yumurta akı (bir damla bile sarısı karışmamalı)
- 1 çimdik tuz
- 3 dolu yemek kaşığı pudra şekeri
- Renkli kurdeleler
YAPILIŞI
- Tereyağı oda sıcaklığında bekletilir.
- Malzemeler çukur bir kaba konularak yavaş yavaş yoğrulur.
- Un kontrollü bir şekilde yavaş yavaş eklenir.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edilirek ağzını kapatıp on dakika buzdolabında dinlendirilir.
- Hamur merdaneyle ince bir şekilde açılır.
- Önce kalp bir kalıpla kesilir.
- Sonra ip asabilmek için daha küçük bir şeyle kesilir.(ben krema pompasının ucunu kullandım)
- Bu şekilde hamur bitene kadar tamamlanır.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Yumurta akı,tuz ve pudra şekeri mikserle köpük olana kadar çırpılır.
- Kalıplardan çıkarılan kurabiyelere yumurta fırçasıyla merengleri sürülür.
- Önceden ısınmış 180 derecelik fırında üzerindeki merengi pişene kadar bekletilir.
- Fırından çıkarılan kurabiyeler soğuyana kadar el sürülmez.
çok güzel. ellerinize sağliq
YanıtlaSilTeşekkürler...selamlar...
Sil