MALZEMELER
- 1 orta boy brokoli
- 2 orta boy havuç
- 3-4 tane közlenmiş kırmızı biber
- 1 kase mısır
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limon dilimlenmiş halde
- Tuz
SOS
- 1 limon suyu
- 3-4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2-3 diş dövülmüş sarımsak
- Tuz
YAPILIŞI
- Brokoliler küçük parçalara ayrılır.
- Yarım tencere suyu kaynatarak içine tuz ve limon dilimleri atılır.
- Çok fazla olmayan suyla on dakika kadar haşlanır.
- Hemen suyu süzülerek soğutulur.(rengi kaçamaması için az haşlanır)
- Limon dilimleri alınıp atılır.
- Havuç soyularak kibrit şeklinde doğranır.(jülyen)
- Geniş bir tavayı ısıttıktan sonra zeytinyağı eklenir.
- Havuç içine konularak ağzı açık bir şekilde hafif yumuşayana kadar pişirilir.
- Bir kenara alarak soğutulur.
- Biberler ince uzun doğranır.
- Eğer közlenmiş biber kullanmak istemiyorsanız biber de aynı şekilde hafif öldürülür.
- Sos malzemesi küçük kapaklı bir kavanozda birleştirilerek çalkalanır.(lezzeti burada)
- Servis tabağına sebzeler yerleştirildikten sonra sos gezdirilir.(yeneceği zaman)
- Servis yapılır.
- Afiyet olsun...hayatınız hep renkli ve güzel olsun... ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder