MALZEMELER
- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker (200 ml lik küçük tipli)
- 1 vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 olgun muz (çatalla ezilmiş bir halde)
- 2 yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı nutella
- 1 su bardağı un
- 1 çimdik tuz
(eğer büyük bir kalıba yapmak istiyorsanız malzemeleri iki katına çıkarabilirsiniz)
YAPILIŞI
- Şekerle,yumurtalar ve 1 çimdik tuz mikserle çırpılır.
- Un,kakao ve kabartma tozu hariç bütün malzemeler eklenerek çırpılır.
- Kuru malzemeler eklenerek çırpılır.
- Yağlanmış kalıbın içine ben bir avuç kadar kavrulmuş çekilmiş fındık serptikten sonra hamuru döktüm. Siz arzunuza göre ister fındık ekleyin isterseniz direk yağlanmış kalıba dökün.
- Önceden ısınmış 160 derecelik fırında yaklaşık 50-60 dakika arası pişirilir.(fırına göre değişebileceği için 45 dakikadan sonra bıçakla bakarak çıkarılabilir)
- Soğuyunca servis yapılabilir.
- Afiyet olsun.
iyi bir site teşekkürler
YanıtlaSilTeşekkürler
Silıyı bır sıte
YanıtlaSilTeşekkür ederim
Sil