15 Şubat 2011 Salı

Mısır Gevrekli Krokan

Kalori hesabı yapmayanlar için muhteşem bir tat . Kısaca tarifini vereyim...
MALZEMELER


 2 yemek kaşığı bal , 2 yemek kaşığı tereyağı , 5 tane karamelli metro çikolata , 300 gr kadar mısır gevreği , 1 kase rondodan geçirilmiş fındık.
Tencereye bal , yağ ve metro çikolataları koyup karıştıra karıştıra eritiyoruz . Sonra fındıkla mısır gevreğini ekleyip ocağı kapatıyoruz . Kurabiye şeklini verecek kalıp bir tabak buluyoruz . İçine bozdolabı poşeti yayıp mısır gevreğini dolduruyoruz . Buzdolabı poşetinin sarkan ucuyla kapatıp elimizle iyice sıkıştırarak basıyoruz. Bu işlemi yaparken biraz acele etmeliyiz çünki soğuyunca şekil veremeyiz . Şimdi çevirin ve kurabiyemiz hazır..İsterseniz servis kağıtlarıyla 2-3 saat oda sıcaklığında soğutuyoruz(yazın buzdolabında). afiyet olsun...

24 yorum:

  1. Afiyet bak seker olsun topak topak et olmasin:))

    YanıtlaSil
  2. teşekürler hayatım ıns.et olmaz tabiki...yorumlarını bekliyorum...

    YanıtlaSil
  3. bu gevrekli krokan süperdi bende yedimmm sizde bayılmıştım .zevkli arkadaşsınız vesselam.yakıştırıyosunuz.maşallah sizede yakışıyo.BAKÜ DEN HAYRANINIZ....

    YanıtlaSil
  4. tesekkur ederim.kim oldugunu bilemesemde...yakinda ona cok benzer bi tarif koymayi dusunuyorum takip ederseniz...slmlr

    YanıtlaSil
  5. çok güzel anneme yaptırayım

    YanıtlaSil
  6. Fındık yerine cevizle yapsak güzel olur mu acaba Hülya abla ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur tabi niye olmasin Ben bazan oyle de yapiyorum.

      Sil
  7. Bomba olmuş bu .. elinize sağlık :)

    http://www.facebook.com/BloggerAnneler

    YanıtlaSil
  8. Valla hemen denemem lazım, ne müthiş birşey bu:) metro severim, krokan severim ama çikolata gözükmüyor hiç üstünde :) eridiğinden herhalde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de müthiş bir şey bu...Yiyen herkes mutlaka tarifini alır...Evet çikolata oranı fazla değil eriyerek yapışmasını sağlıyor...Amaa tadını içine fazlasıyla katıyor...Sevgiler...

      Sil
    2. birşey soracağım, ben kalıp olarak kahve fincanı kullanacağım olur sanırım, birde mısırgevrekleri nasıl yumuşamadan kalıyor.en son ocağı kapatınca eklediğimizden mi?

      Sil
    3. Kahve fincanı kullanılabilir tabi küçük tipli olanı.İçine buzdolabı poşetini yayarak koyuyorum çıkarması kolay olsun diye.Gevrek yumuşamıyor zaten çikolata bal hepsi sakız gibi onu yapıştırıyor.Kolay gelsin...

      Sil
    4. yaptım valla çok da hoş oldu, yiyenler de bayıldı :) Bloguma da resmini koydum (http://emreylehayat.blogspot.com/2012/06/18-ay-kontrolu-evlilik-yldonumu.html) ancak tarif için size yönlendirdim merak edenleri :)

      Sil
    5. Tarifin olmasına ve beğenmenize çok sevindim.Ellerinize sağlık...Sevgiler...

      Sil
  9. bende yapcamda atesten alır almazmı kalıp yapmaya baslıcaz hulya abla acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ateşten alır almaz hatta kışta hafif ocak kısılı haldeyken üzerinden başlıyorum kalıba almaya ...

      Sil
  10. Nefis bir bomba olmuş.... Süper!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Lezzetli Sanatlar ...Birde tadına baksanız...

      Sil
  11. elinize sağlık. çok güzel tarifleriniz var. takipçinizim artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz Pembe Kalpler...Tariflerim emrinize amade buyurun...Sevgilerimle...

      Sil
  12. Çok güzel olmuş çok beğendim :) ama kardeşim sevmemiş :( olsun onun tatlılarını da ben yiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok da iyi ediyorsunuz ;) yemeyenin malını yerlermiş ;)Teşekkürler Ömer...

      Sil