Kalori hesabı yapmayanlar için muhteşem bir tat . Kısaca tarifini vereyim...
MALZEMELER
2 yemek kaşığı bal , 2 yemek kaşığı tereyağı , 5 tane karamelli metro çikolata , 300 gr kadar mısır gevreği , 1 kase rondodan geçirilmiş fındık.
Tencereye bal , yağ ve metro çikolataları koyup karıştıra karıştıra eritiyoruz . Sonra fındıkla mısır gevreğini ekleyip ocağı kapatıyoruz . Kurabiye şeklini verecek kalıp bir tabak buluyoruz . İçine bozdolabı poşeti yayıp mısır gevreğini dolduruyoruz . Buzdolabı poşetinin sarkan ucuyla kapatıp elimizle iyice sıkıştırarak basıyoruz. Bu işlemi yaparken biraz acele etmeliyiz çünki soğuyunca şekil veremeyiz . Şimdi çevirin ve kurabiyemiz hazır..İsterseniz servis kağıtlarıyla 2-3 saat oda sıcaklığında soğutuyoruz(yazın buzdolabında). afiyet olsun...
Afiyet bak seker olsun topak topak et olmasin:))
YanıtlaSilteşekürler hayatım ıns.et olmaz tabiki...yorumlarını bekliyorum...
YanıtlaSilbu gevrekli krokan süperdi bende yedimmm sizde bayılmıştım .zevkli arkadaşsınız vesselam.yakıştırıyosunuz.maşallah sizede yakışıyo.BAKÜ DEN HAYRANINIZ....
YanıtlaSiltesekkur ederim.kim oldugunu bilemesemde...yakinda ona cok benzer bi tarif koymayi dusunuyorum takip ederseniz...slmlr
YanıtlaSilçok güzel anneme yaptırayım
YanıtlaSilYaptir canim bencede...
YanıtlaSilFındık yerine cevizle yapsak güzel olur mu acaba Hülya abla ?
YanıtlaSilOlur tabi niye olmasin Ben bazan oyle de yapiyorum.
SilBomba olmuş bu .. elinize sağlık :)
YanıtlaSilhttp://www.facebook.com/BloggerAnneler
Bide tadini tatsaniz...
SilValla hemen denemem lazım, ne müthiş birşey bu:) metro severim, krokan severim ama çikolata gözükmüyor hiç üstünde :) eridiğinden herhalde :)
YanıtlaSilGerçekten de müthiş bir şey bu...Yiyen herkes mutlaka tarifini alır...Evet çikolata oranı fazla değil eriyerek yapışmasını sağlıyor...Amaa tadını içine fazlasıyla katıyor...Sevgiler...
Silbirşey soracağım, ben kalıp olarak kahve fincanı kullanacağım olur sanırım, birde mısırgevrekleri nasıl yumuşamadan kalıyor.en son ocağı kapatınca eklediğimizden mi?
SilKahve fincanı kullanılabilir tabi küçük tipli olanı.İçine buzdolabı poşetini yayarak koyuyorum çıkarması kolay olsun diye.Gevrek yumuşamıyor zaten çikolata bal hepsi sakız gibi onu yapıştırıyor.Kolay gelsin...
Silyaptım valla çok da hoş oldu, yiyenler de bayıldı :) Bloguma da resmini koydum (http://emreylehayat.blogspot.com/2012/06/18-ay-kontrolu-evlilik-yldonumu.html) ancak tarif için size yönlendirdim merak edenleri :)
SilTarifin olmasına ve beğenmenize çok sevindim.Ellerinize sağlık...Sevgiler...
Silbende yapcamda atesten alır almazmı kalıp yapmaya baslıcaz hulya abla acaba
YanıtlaSilEvet ateşten alır almaz hatta kışta hafif ocak kısılı haldeyken üzerinden başlıyorum kalıba almaya ...
SilNefis bir bomba olmuş.... Süper!!!
YanıtlaSilTeşekkürler Lezzetli Sanatlar ...Birde tadına baksanız...
Silelinize sağlık. çok güzel tarifleriniz var. takipçinizim artık :)
YanıtlaSilHoşgeldiniz Pembe Kalpler...Tariflerim emrinize amade buyurun...Sevgilerimle...
SilÇok güzel olmuş çok beğendim :) ama kardeşim sevmemiş :( olsun onun tatlılarını da ben yiyorum :)
YanıtlaSilÇok da iyi ediyorsunuz ;) yemeyenin malını yerlermiş ;)Teşekkürler Ömer...
Sil