MALZEMELER
- 1 kg süt danası kuşbaşı ( veya kuzu da olabilir.)
- 2-3 tane soğan
- Tuz,karabiber,pulbiber ve kekik
- 2-3 kaşık yağ ( tereyağı ve sıvıyağ karışımı),
- 1 su bardağı sıcak su
PÜRE İÇİN
- 1 kg patates kadar ( 5-6 orta boy )
- 1-2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı süt
- 2 yumurta sarısı
- Tuz
- 1 kase kadar rende kaşar
YAPILIŞI
- Kuşbaşı etler yarıya kesilerek küçültülür.
- Yanmaz tavaya yağ konulup iyice ısındıktan sonra etler atılarak ağzı açık harlı bir şekilde pişirilir.( ara sıra karışarak)
- Yarım halka soğanlar ince doğranarak et kavrulmaya başlayınca eklenir.
- İkisi birlikte kavrulur.( soğan pembeleşene kadar)
- Kaynar 1 bardak sıcak su eklenerek tavanın kapağı kapatılır.
- Et haşlanarak suyu çekilince baharatları eklenir kapatılır.
- Haşlanmış patatesin kabukları soyulduktan sonra sıcakken tereyağı ve süt eklenip ezilir.
- Pürüzsüz hale gelince içine yumurta sarıları eklenerek karıştırılır.
- Fırın kabına konulan etin üzerine yavaşça patates püresi yayılarak etler görünmez hale getirilir.
- Üzerine kaşar serpilir.
- Önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında üzeri kızarana kadar bekletilerek sıcak servis yapılır.
- Afiyet olsun...
ellerine sağlık nefis görünüyor,mmmm...
YanıtlaSilTeşekkürler Reyhan.Evet çok lezzetliydi inkar edemiycem ;)))
SilHülyacım nefis bir yemek olmuş. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilEti sebzesi içinde ve lezzetli.
Afiyet olsun, sevgiler Pırıl
Çok teşekkür ederim Pırılcım...Evet aynen her şeyi içinde...
SilHoşgeldin Beril safalar getirdin...
YanıtlaSil