Ben barilla marka 250 gr lık makarnanın yarısını kullandım( yani 3 tane kıvrık) yada pastavillanın paperdelle side güzel oluyor...Anlaşıldıysa hemen tarife geçelim...
MALZEMELER (4 kişilik)
- 125 gr papperdelle makarna
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un ( dolu ama çok tepeli değil)
- 2 su bardağı süt( soğuk)
- Kaşığın ucuyla muskat cevizi rendesi
- 1 kase rende kaşar
- Biraz peynir ( miktarı ve cinsi size kalmış ,ben biraz beyaz biraz tulum karıştırarak arasına koydum)
- Yarım demet dereotu
- Tuz
YAPILIŞI
- Kaynar tuzlu suda makarna yumuşayana kadar haşlanarak süzülür.
- Tencereye yağ ve un konularak hafif kavrulduktan sonra sütü yavaş yavaş çırparak eklenir.
- Muskat rendesi eklenir. ( beşamel sosun lezzetini artırır)
- Kaynayınca tuzu atılır.
- Muhallebi kıvamına gelince ocak kapatılır.
- Çukur bir kabın içine makarna beşamel sosun yarısı ( hatta biraz daha fazlası) konulur.
- Ezilmiş peynir ve dereotu eklenerek kaşıkla karıştırılır.
- Yağlanmış kare fırın kabının içine bu karışım dökülerek üzerine kalan beşamel sos yayılır.
- Üzerine bolca kaşar serpildikten sonra önceden ısınmış 200 -250 derecelik fırında kaşarlar eriyene kadar pişirilir.( arzuya göre kaşar pembeleştirilibilinir)
- 5 dakika kadar dinlendikten sonra kare dörde keserek sıcak servis yapılır.
- Afiyet olsun...
makarnanın her hali bir başka güzel,eline sağlık..
YanıtlaSilTeşekkürler...Evet, büyük küçük herkes sever...
Silbeşamel soslu olan herşeye bayılıırm...
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
sevgiler....
Teşekkürler ...Evet beşamel sosu en sevilmeyen ( tabiki çocukalar tarafından sevilmeyen )sebzelere bile dökülse muhteşem bir tada kavuşuyor...
Sil