11 Temmuz 2012 Çarşamba

Pita Pide ve Pita Pizza

      Azerbaycan lehçesiyle geceniz hayra galsın sevgili takipçilerim...Etli,kavurmalı pideleri çok seviyor ama yapmaya zorlanıyorsanız tam size göre çok da güzel bir tarifi paylaşıyorum.Bugün doğaçlama gelişti.Aslında üzeri bu tarifteki gibi altı diyet pizza hamuruyla kendime bile yaptım.Yani diyet pide oldu ...Bir kısmını da sucuklu yaptım oda belki kahvaltı için çok güzel bir lezzet...Sırayla hepsini vereceğim merak etmeyin;)
Öncelikle pita ekmeğini bilmeyenler için hemen bildiğim kadarıyla paylaşayım. Zannedersem Arap kökenli bir ekmek, yani Türkiyecesi  minik pide...Vee özellikle sandviç veya tostta pratik şeyler hazırlamak için çok güzel oluyor...


MALZEMELER ( 4 KİŞİLİK)


  1. 4 tane pita ekmeği ( marketlerin ekmek bölümünde satılır)

  1. Yarım kilo kuzu eti ( arzuya göre hazır kavurma da kullanılabilir )
  2. 1-2 kaşık tereyağı yada sıvı yağ
  3. 2 tane orta boy soğan
  4. 2 domates
  5. 2-3 tane yeşil sivri biber
  6. Tuz,karabiber,pul biber ve kekik
  7. 1 kaşık salça ve 1 kaşık su ( Arzuya göre sürülmeye de bilir.Eğer daha yumuşak olmasını istiyorsanız)
  8. 1 kase dolusu rende kaşar
YAPILIŞI

  • Etler küçük küp şeklinde doğranır.
  • Bir tavaya koyup suyunu salıp çekene kadar kavrulur.( ağzı kapalı ara sıra karışarak)
  • Yemeklik kare doğanmış soğan ve yağ eklenerek kavrulur.
  • Baharatı tuzu ayarlanarak kapatılır.
  • Pita ekmekleri tepsiye dizilir.
  • Üzerilerine sulu salça sürülür.( ben biraz daha kuru olması için sürmedim)
  • Üzerilerine malzeme paylaştırılarak yayılır.
  • Ayıklanarak ince uzun doğranan biberler ve domatesler dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 10-15 dakika pişirdikten sonra çıkararak kaşarı serpilir.
  • Kaşarlar eridikten sonra servise hazırdır.

EĞER PİZZA YAPILACAKSA

  1. Pita
  2. Sucuk
  3. Kaşar
  4. 1 kaşık ketçap
  5. 1 kaşık yağ
  6. Arzuya göre domates ve biber
YAPILIŞI

  • Ekmeklerin üzerilerine yağ ve ketçap karışımı sürülür.
  • Sucuk ve arzu edilen malzemeler kullanılarak fırına sürülür.
  • 10 dakika sonra fırını açarak kaşar serpilir.
  • Fırından çıkarınca arzuya göre kekik serpilebilir.
15 dakikada pizzalar hazır.Afiyet olsun...

6 yorum:

  1. Ellerinize sağlık.. Çok güzel ve pratik tarifler..

    Allah razı olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cümlemizden razı olur inş...beğenmenize sevindim...Sevgi ve selamlar...

      Sil
  2. muhteşem bir görüntü...
    ellerine sağlık tatlım...
    kocaman sevgiler....

    YanıtlaSil