Öncelikle pita ekmeğini bilmeyenler için hemen bildiğim kadarıyla paylaşayım. Zannedersem Arap kökenli bir ekmek, yani Türkiyecesi minik pide...Vee özellikle sandviç veya tostta pratik şeyler hazırlamak için çok güzel oluyor...
MALZEMELER ( 4 KİŞİLİK)
- 4 tane pita ekmeği ( marketlerin ekmek bölümünde satılır)
- Yarım kilo kuzu eti ( arzuya göre hazır kavurma da kullanılabilir )
- 1-2 kaşık tereyağı yada sıvı yağ
- 2 tane orta boy soğan
- 2 domates
- 2-3 tane yeşil sivri biber
- Tuz,karabiber,pul biber ve kekik
- 1 kaşık salça ve 1 kaşık su ( Arzuya göre sürülmeye de bilir.Eğer daha yumuşak olmasını istiyorsanız)
- 1 kase dolusu rende kaşar
YAPILIŞI
- Etler küçük küp şeklinde doğranır.
- Bir tavaya koyup suyunu salıp çekene kadar kavrulur.( ağzı kapalı ara sıra karışarak)
- Yemeklik kare doğanmış soğan ve yağ eklenerek kavrulur.
- Baharatı tuzu ayarlanarak kapatılır.
- Pita ekmekleri tepsiye dizilir.
- Üzerilerine sulu salça sürülür.( ben biraz daha kuru olması için sürmedim)
- Üzerilerine malzeme paylaştırılarak yayılır.
- Ayıklanarak ince uzun doğranan biberler ve domatesler dizilir.
- Pita
- Sucuk
- Kaşar
- 1 kaşık ketçap
- 1 kaşık yağ
- Arzuya göre domates ve biber
YAPILIŞI
Ellerine saglik teyzem:)
YanıtlaSilSağolasın canım benim...
SilEllerinize sağlık.. Çok güzel ve pratik tarifler..
YanıtlaSilAllah razı olsun..
Cümlemizden razı olur inş...beğenmenize sevindim...Sevgi ve selamlar...
Silmuhteşem bir görüntü...
YanıtlaSilellerine sağlık tatlım...
kocaman sevgiler....
Teşekküler Şirine...
Sil