MALZEMELER (10 TANE İÇİN)
- 10 tane milföy hamuru
- Yarım kangal sucuk
- 2 domates
- 2 tane yeşil biber
- 1 kase dolusu rende kaşar
- Üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
YAPILIŞI
- Milföyler buzluktan çıkarılıp 10 dakika kadar bekletilir.
- Domates ve biberler ayıklanarak küçük doğranır.( domates soyulur)
- Sucuk dörde bölünerek doğranır.
- Küçük tart kalıplarına fırça yardımıyla hafif sıvı yağ sürülür.
- Yumuşamış olan milföy hamurunun bir karesini içine yerleştirerek köşelerdeki fazlalıkları el ile bastırarak kenarıyla kesilerek alınır.( yani yuvarlak hale getirilir.)
- Fazla kabarmaması için ortalarına bıçakla birkaç yerine batırılır.
- İç malzeme içine konulur.
- Üzerilerine bol kaşar serpilir.
- Kenarlardan kesilen köşe milföy parçalarını hafif un serpilmiş tezgahta yuvarlanarak kafes hazırlanır.( sırf bu hamurlar atılmasın diye yaptım)
- Kafeslerin üzerine yumurta sarısı sürülür.
- Önceden ısınmış 200 derecelik fırında pişirilir.
ani misafirler için milföy her daim bulundurmak gerek,bak nasılda işe yarıyor,eline sağlık çok güzel görünüyor..
YanıtlaSilEvet ya...Herhalde milföyle sonsuza kadar tarif üretilebilinir...
Silama bunlar çok güzel...
YanıtlaSilbende istiyorum...
ellerine sağlık canım...
kocaman sevgiler...
Buyurun vereyim hemen...
Silben bunlara bayıldım kahvaltılık versiyonunu yapıyorum bende yumurtalı ne şıklar yaaa :)
YanıtlaSilmutlu haftalar ellerine sağlık tatlım :))
Teşekkürler Pasta köşesi...Sana da iyi haftalar...Sevgiler...
Silçok güzel gözüküyor,ellerine sağlık.. merrapunzel.blogspot.com
YanıtlaSilHoşgeldin Merrapunzel... Teşekkür ederim...Sevgileer...
YanıtlaSil