MALZEMELER
- Yarım kilo taze mantar
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı philadelphia peyniri ( veya mascarpane yada krema da olabilir.Arzuya göre konulmaya da bilir)
- Tuz ve karabiber
YAPILIŞI
- Mantar ayıklanarak doğranır.
- Ocağa koyarak suyunu çekene kadar pişirilir.
- Tavaya tereyağı ve un konularak hafif pembeleşene kadar kavrulur.
- Üzerine soğuk sütü ekleyerek hızlı hızlı çırpılarak karıştırılır.
- Pürüzsüz olunca krem peynir eklenir.
- Tuz ve değirmen karabiber serpilir.
- Mantar eklenerek 1-2 dakika ocakta karıştırılır.
- Ocağı kapatarak arzu edilen etlerin ister üzerine isterseniz yanında servis yapabilirsiniz.
- Afiyetler olsun...
Beyendi deyince patlıcanlı diye düşündüm. Eve can kurtarıcı bir sos olmuş. Elinize sğlık. Bu arada aklıma takıldı acaba beyendili mantar olmaz mı? :))
YanıtlaSilTeşekkürler İlhan bey...Hem lezzetli hemde epey bir kullanım alanı var...Evet beğendili mantar da olabilirdi ;)
YanıtlaSil