MALZEMELER
- 200 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kabartma tozu
- 1 yumurta ( akı içine sarısı dışına)
- Alabildiği kadar un
İÇ HARCI İÇİN
- Zeytin ezmesi
- Peynir-maydanoz
ÜZERİ İÇİN
- Haşhaş,kavrulmuş susam ve çörek otu ( arzuya göre)
YAPILIŞI
- Un havuz yapılarak içine diğer malzemeler eklenir.
- Tereyağı on dakika kadar dışarıda bekledikten sonra bıçakla doğranarak una eklenir.
- Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Hamur on dakika buzdolabında bekletilir.
- Hamur merdaneyle açılır.( çok ince değil 5-6 mm kadar)
- Su bardağı yardımıyla yuvarlaklar çıkarılır.
- Doğranmış maydanoz ve peynir karışımını yarısına koyarak üzerinden kapatılır.
- Kalan yarısına da zeytin ezmesi sürülerek poğaça şeklinde kapatılır.
- Şekil ve iç malzemeye siz karar verirsiniz.
- Üzerine yumurta sarısı ve arzu edilen malzeme serpilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
- Kesinlikle memnun kalacağınız enfes poğaçalarınız hazıır...
- Afiyet olsun...
mayalıyı mayasıza hep tercih etmişimdir ama mayasızda pratik oluşuyla güzel,nefis görünüyorlar ellerine sağlık..
YanıtlaSilTeşekkürler...Evet aynen bende mayalıyı sevsem de mayasız çok pratik oluyor.Hem bu çok sert bir hamur değil mayalı mayasız arası bir lezzet...Sevgiler...
SilELLERİNE SAĞLIK HÜLYACIM..
YanıtlaSilÇAYIMIN YANINA ALDIM..
Teşekkürler canım...afiyetler olsuun... ;)))
Silbende çok severim ama peynirlisinden aliim,eline sağlık..
YanıtlaSilOlur hemen ...sağolun...
SilBen de tam soracaktım, mayasız sert olmuyor mu diye.
YanıtlaSilDeneyelim merak ettim.
Deneysel anne Çiğdem
En iyisi denemek...Hamuru kurabiye hamuru gibi sert değil ele yapışmayan ama yumuşak yaparsanız daha güzel sonuç alırsınız...Deneysel anneye selamlar...
Sil