MALZEMELER
ALT BÖLÜM İÇİN
- 4-5 tane orta boy patates
- Maydanoz
- Dereotu
- Zeytinyağı
- Limon
- Karabiber,kırmızı biber ve tuz
ORTA BÖLÜM
- 1 kase susuz yoğurt
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı mayonez
ÜZERİ İÇİN
- 2 yumurta
- 1 havuç
- 4-5 tane kornişon turşu
- 1 orta boy kırmızı turp
- 2-3 yemek kaşığı kırmızı salata lahanası rendesi
- Yarım limon
- Maydanoz
- Dereotu
YAPILIŞI
- Patates haşlanarak ezilir.
- İçine ince kıyılmış yeşillikler,limon zeytinyağı ve tuz eklenerek yoğrulur.
- Kare tepsinin içine sıkıca yerleştirilir.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt karışımı dökülür.
- En üst süsleme için yeşillikler kıyılır.
- Kornişon ince doğranır.
- Haşlanmış yumurta akı ve sarıları ayrı ayrı ince rendeyle rendelenir.
- Turp(kabuklarıyla),havuç ve salata lahanası ince rendelenir.
- Ayrı ayrı üzerilerine limon,tuz ve zeytinyağı gezdirilir.
- Fotoğraf da görüldüğü gibi sırayla veya arzuya göre dizilir.
- Afiyet olsun...
off muhtesem gorunuyor...eline saglik.ayse menekse
YanıtlaSilGörüntüden kurtardık desene inşaallah tadı da beğenilmiştir ;) Çok teşekkürler Ayşe...
Sil