MALZEMELER
- 3 iri boy kırmızı pancar ( 1 buçuk kg geldi)
- 1 su bardağı elma sirkesi
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 5 diş sarımsak
YAPILIŞI
- Pancarlar iyice yıkanarak incecik soyulur.
- İri ise yarıya kesilerek tencereye konulur.
- Üzerini kapatacak şekilde sıcak su dökülür.
- Tuz ve şeker atılarak ( mümkünse düdüklü tencerede)yumuşayana kadar pişirilir.(15 dakika)
- Soğuyunca açıp halka halka doğranır.(veya nasıl isterseniz)
- Sarımsakları soyup doğranır.
- İri bir cam kavanoza aralarına sarımsak dilimleri koyarak yerleştirilir.
- Üzerine limon tuzu ve sirke dökülür.
- Kalan boşluğa haşlama suyunu dökerek kavanozun ağzına kadar doldurulur.
- Bir gece buzdolabında dinlendirilir.
- Afiyet olsun...
rengi çok güzel görünüyor...
YanıtlaSilellerinize sağlık.....
Evete ya o renk seni senden alan bişey bence de ;) Çok teşekkür ederim...
SilÇok severim ama hiç yapmadım ilk fırsatta denemek isterim.Ellerinize sağlık.Sevgilerimle..
YanıtlaSilÖyleyse belkide bu vesileyle yaparsınız...Umarım memnun kalırsınız...Selam ve sevgilerimle...
SilNEFİS GÖRÜNÜYOR ...BENDE ÇOK SEVERİM ...AFİYETLER OLSUN EFENDİM
YanıtlaSilYorumunu ve beğeniniz için çok teşekkür ederim...
Silcok guzel gorunuyor.ama limon tuzu yerine limon koysak olurmu hulya hanim . ayse menekse
YanıtlaSilTeşekkürler Ayşe... Limon tuzu yada limon olmadan da olabilir çünkü sirke bolca kullanılıyor.Limonu belki dilim dilim değil de suyunu sıkarak konulsa daha iyi olabilir.Denemek lazım...Selamlar...
SilHülyacım hayırlı günler.
YanıtlaSilpancarın besin değerini bir anlasak sofralardan eksik etmeyiz canım.
ellerine sağlık:)
Canım hayırlı günler...Aynen öyle tabiri caizse ömre ömür katan yiyeceklerin başıdır desek yalan olmaz...Teşekkürler...
Sil