18 Şubat 2013 Pazartesi

Pancar Turşusu

     Pancar Azerbaycan da çok tüketilen bir sebze(burada ki adı çuğundur) ...Faydası saymakla bitmeyen pancar çok güçlü bir antioksidandır...Salatasını çok yapsam da yapımı şaşırtıcı derecede kolay olan turşuyu da paylaşmadığımı fark ettim ...Sonra eğer isterseniz bu turşudan salata süslemede veya doğrudan salata yapımında da kullanabilirisiniz...Turşu 24 saat gibi kısa bir sürede yemeye hazır olmaktadır...



MALZEMELER

  1. 3 iri boy kırmızı pancar ( 1 buçuk kg geldi)
  2. 1 su bardağı elma sirkesi
  3. 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  4. 1 yemek kaşığı şeker
  5. 1 çay kaşığı limon tuzu
  6. 5 diş sarımsak
YAPILIŞI


  • Pancarlar iyice yıkanarak incecik soyulur.
  • İri ise yarıya kesilerek tencereye konulur.
  • Üzerini kapatacak şekilde sıcak su dökülür.
  • Tuz ve şeker atılarak ( mümkünse düdüklü tencerede)yumuşayana kadar pişirilir.(15 dakika)
  • Soğuyunca açıp halka halka doğranır.(veya nasıl isterseniz)
  • Sarımsakları soyup doğranır.
  • İri bir cam kavanoza aralarına sarımsak dilimleri koyarak yerleştirilir.
  • Üzerine limon tuzu ve sirke dökülür.
  • Kalan boşluğa haşlama suyunu dökerek kavanozun ağzına kadar doldurulur.
  • Bir gece buzdolabında dinlendirilir.
  • Afiyet olsun...

10 yorum:

  1. rengi çok güzel görünüyor...
    ellerinize sağlık.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evete ya o renk seni senden alan bişey bence de ;) Çok teşekkür ederim...

      Sil
  2. Çok severim ama hiç yapmadım ilk fırsatta denemek isterim.Ellerinize sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyleyse belkide bu vesileyle yaparsınız...Umarım memnun kalırsınız...Selam ve sevgilerimle...

      Sil
  3. NEFİS GÖRÜNÜYOR ...BENDE ÇOK SEVERİM ...AFİYETLER OLSUN EFENDİM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunu ve beğeniniz için çok teşekkür ederim...

      Sil
  4. cok guzel gorunuyor.ama limon tuzu yerine limon koysak olurmu hulya hanim . ayse menekse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Ayşe... Limon tuzu yada limon olmadan da olabilir çünkü sirke bolca kullanılıyor.Limonu belki dilim dilim değil de suyunu sıkarak konulsa daha iyi olabilir.Denemek lazım...Selamlar...

      Sil
  5. Hülyacım hayırlı günler.
    pancarın besin değerini bir anlasak sofralardan eksik etmeyiz canım.
    ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım hayırlı günler...Aynen öyle tabiri caizse ömre ömür katan yiyeceklerin başıdır desek yalan olmaz...Teşekkürler...

      Sil