3 Şubat 2013 Pazar

Yalancı Profiterol

      Akşam çayı ocağa koyarken yapılabilecek kolaylıkta olan bir tatlı...Yine anne-kız yaptık bakalım beğenecek misiniz?...Güzel şeyler yapmak isteyip de vakit bulamayan veya mutfak da çok tecrübesi olmayanlar için harika bir tarif...Haydi hanımlar ve beyler mutfağa...




MALZEMELER




  1. 10 yaprak milföy ( yani ikili den 5 tane)
  2. 1 çay tabağı altı damla çikolata
  3. 1 çay tabağı altı toz şeker
  4. 1 paket hazır çikolata sosu ,50 gr tereyağı ve bir paket 40 gr lık çikolata (veya kendim yapacağım derseniz aşağıdaki gibi yapabilirsiniz)
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
3-4 yemek kaşığı şeker (damak tadına göre)
80 gr lık bir paket bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı
2 dolu yemek kaşığı kakao

YAPILIŞI


Çikolata ve tereyağı haricindekileri karıştıra karıştıra muhallebi kıvamına gelen kadar kaynatılır.Ocağı kapatınca içine çikolata ve tereyağı atılır.İlk sıcaklığı geçtikten sonra 2-3 dakika mikserlenir.Soğuk olarak kullanılır.



YAPILIŞI




  • Milföy hamurları çözülmesi için dolaptan çıkarıp on dakika bekletilir.
  • Fırçayla üzerine su sürülür.
  • Üzerine  bolca şeker serpilir.
  • Hamurlar ters çevrilir.
  • Yani şekerli kısmı altta kalır.
  • Bıçakla her bir kare dörde kesilir.
  • Orta kısımlarına 1 çay kaşığı kadar damla çikolata konulur.
  • Bohça şeklinde katlanır.
  • Köşe kısımları elde hafif yuvarlak olacak şekilde içe basılarak ters çevrilir.
  • Altta kalan şekerli kısmı üste çıkmış oluyor.(sonradan sürülseydi tek tek biraz daha zor olabileceği için bu yolu tercih ettim)
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Önceden ısınmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişer.
  • Hazır çikolatalı sos tarife göre pişirilir.
  • Kapatınca içine çikolata ve tereyağı atılarak ara sıra karıştırıp soğutulur.
  • Soğumuş olan hamurları tabağa istif ettikten sonra üzerine bolca çikolata sosu dökülerek servis yapılır.
  • Çikolata sosu hemen yumuşatmaması için yeneceği zaman dökülmesi tavsiye olunur.
  • Afiyetler olsun...
  • Geceniz hayra kalsın... ;)

10 yorum:

  1. sanki bu gece herkes bana düşman :(
    herkesin sayfasında bir tatlı tariifi :)
    canım çekiyor.....
    ellerine sağlık canım...

    tarifini çok sevdim :)
    kaydettim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh canıım...Düşman değil dost bence tatlı yiyelim tatlı olalım ;) Çok teşekkür ederim...Çok kolay bir tarif değil mi? Selam ve sevgiler...

      Sil
  2. NEFİS GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğeninize sevindim sağ olun...Selamlar...

      Sil
  3. Milföy hamuru çok güzel bir seçenek olmuş ellerinize sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Mehtap hanım...Hani aklıma gelmişken bilmeyenlere bir seçenek olur diye düşündüm...Tabi her zaman orjinali daha güzeldir...Selam ve sevgilerimle...

      Sil
  4. iyi fikirmiş ,hem pratik olur hem de leziz.Aslında arasında krema olsa daha da güzel olabilir ama o da vakit alır :)eline sağlık canım görüntü harika..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet onu da düşünmedi değilim.Belki piştikten sonra içine bir şekilde krema yada kaymak sıkılabilirdi...Şimdilik böyle idare edin...teşekkürler...selamlar...

      Sil
  5. Dr oetker in pismeye dayanikli dolgu kremasi var sanirim bu tarif onunla yapilabilir.. bakuden salamlar ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o da kullanilabilinir niye olmasin ki?

      Sil