MALZEMELER
- 1 su bardağı (pişmemiş haldeki ölçüsüyle)makarna ( dirsek,kelebek veya küçük tipli bir çeşidi)
- 4-5 yemek kaşık mayonez
- 1 kase çok sulu olmayan yoğurt
- 1 demet dereotu
- 1 kase bezelye
- 1 kase mısır
- 1 kase doğranmış kornişon turşu
- 2-3 tane közlenmiş kırmızı biber( küçük doğranmış)
- Arzuya göre küçük doğrandıktan sonra hafif kızartılıp veya haşlanıp soğutulan sosis (veya salam ama ben kullanmadım)
- 1-2 kaşık sıvı yağ
YAPILIŞI
- Makarna kaynar suda tuz atılarak haşlanır.
- Yumuşayınca süzülerek üzerine hafif sıvı yağ gezdirilerek iyice karıştırılır ki yapışmasın.
- Yoğurt ve mayonezi iyice çırptıktan sonra doğanmış malzemelerle karıştırılır.
- Soğuk makarna eklenerek karıştırırken dereotu eklenir.
- Gerekirse yoğurt eklenebilir.(beklerken yoğurdunu biraz içine çekiyor)
- 1-2 saat dinlendikten sonra servis yapılabilir.
- Afiyet olsun...
Makarnayı çok severim,bu hali çok kalorili olsada yapmaya gidiyorum.Ellerinize sağlık.Sevgilerimle..
YanıtlaSilEvet yaa kalorili maalesef ama ;)teşekkürler...
SilBazen basit tarifleri bulmak daha zor oluyor.. cok güzel gözüküyor ellerine sağlık.:) ayse menekse
YanıtlaSilEvet bazen en bilinen ve en kolayı bulmak daha zorlaşabiliyor...Çok teşekkürler Ayşe...
Sil