MALZEMELER
- 1 küçük boy kereviz
- 1 küçük taze kabak
- 1 küçük havuç
- 1 küçük boy patates
- 1 orta boy kuru soğan
- 1-2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı un
- 2 kaşık tereyağı
- 2 kaşık sıvı yağ
- 2-3 yemek kaşığı arpa şehriye
- 1 tavuk göğsü
- 1 yumurta sarısı
- 1 limon suyu
- 1 litre kadar et suyu yada tavuk suyu
- Tane karabiber ve tuz
- Arzuya göre dereotu ( aslında bulunmasa da çok yakıştı)
YAPILIŞI
- Tavuk karabiber ve tuz atılarak haşlanır.
- Sebzeler tek tek rendelenir.
- Kereviz kararabileceği için en son rendelenir.
- Tencereye soğan ve sıvı yağ konularak kavrulur.
- Sırayla patates,kabak,havuç,kereviz,sarımsak eklenerek kavrulur.
- Üzerine kaynar tavuk suyu eklenir.
- Arpa şehriyeler eklenerek haşlanır.
- Tavuk küçük doğranarak tencereye eklenir.
- Ayrı bir tavada tereyağı ve un kavrulur.
- Pembeleşince ocaktan alıp üzerine 1 su bardağı SOĞUK su ekleyerek hızlıca çırpılır.
- Kaynayan tencereye eklenir.
- Ayrı bir yerde yumurta sarısı ve limon suyu çırpılarak eklenir.
- Bir iki taşım kaynayınca gerekirse sıcak su ekleyerek kıvamı ayarlanır.
- Ocak kapatılıp servis yapılırken arzuya göre dereotu serpilebilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder