2 Şubat 2013 Cumartesi

Muradiye Çorbası

    Bursa'da gezerken Darüzziyafe adında tarihi bir mekanda olan lokantaya rastladık...O güzel mekanda bize Muradiye çorbası ikram edildi...Lezzetini beğenince içinde ne var ne yok dikkatlice inceledikten sonra hemen not defterime malzemelerini not aldım...İçinde yok yok...Tavuklu sebze çorbası da diyebiliriz.Gayet besleyici ve lezzetli... Kesinlikle tavsiye ederim...Onlar nasıl yaptı bilmem ama benim yaptığımda aynı oldu...Hatta daha güzeliydi ;)




MALZEMELER


  1. 1 küçük boy kereviz
  2. 1 küçük taze kabak
  3. 1 küçük havuç
  4. 1 küçük boy patates
  5. 1 orta boy kuru soğan
  6. 1-2 diş sarımsak
  7. 3 yemek kaşığı un
  8. 2 kaşık tereyağı
  9. 2 kaşık sıvı yağ
  10. 2-3 yemek kaşığı arpa şehriye
  11. 1 tavuk göğsü
  12. 1 yumurta sarısı
  13. 1 limon suyu
  14. 1 litre kadar et suyu yada tavuk suyu
  15. Tane karabiber ve tuz
  16. Arzuya göre dereotu ( aslında bulunmasa da çok yakıştı)

YAPILIŞI


  • Tavuk karabiber ve tuz atılarak haşlanır.
  • Sebzeler tek tek rendelenir.
  • Kereviz kararabileceği için en son rendelenir.
  • Tencereye soğan ve sıvı yağ konularak kavrulur.
  • Sırayla patates,kabak,havuç,kereviz,sarımsak eklenerek kavrulur.
  • Üzerine kaynar tavuk suyu eklenir.
  • Arpa şehriyeler eklenerek haşlanır.
  • Tavuk küçük doğranarak tencereye eklenir.
  • Ayrı bir tavada tereyağı ve un kavrulur.
  • Pembeleşince ocaktan alıp üzerine 1 su bardağı SOĞUK su ekleyerek hızlıca çırpılır.
  • Kaynayan tencereye eklenir.
  • Ayrı bir yerde yumurta sarısı ve limon suyu çırpılarak eklenir.
  • Bir iki taşım kaynayınca gerekirse sıcak su ekleyerek kıvamı ayarlanır.
  • Ocak kapatılıp servis yapılırken arzuya göre dereotu serpilebilir.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder