MALZEMELER
- 1 paket fiyonk makarna (veya küçük tipli başka modeli de olabilir)
- 250 gr kıyma
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağ karışımı (arzuya göre)
- 1 büyük soğan
- 1 yeşil biber
- 1 orta boy domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım demet maydanoz
- Karabiber,kırmızı pul biber ve tuz
- Sarımsaklı yoğurt
YAPILIŞI
- Tencereye sıcak su konularak kaynatılır.
- İçine tuz ve 1 kaşık sıvı yağ konulduktan sonra makarna atılır.
- Karıştırılıp kapağı yarım konularak yumuşayana kadar kaynatılır.
- Süzeğe döküp suyunu süzüp tekrar tencereye koyarak sıcak kalması için kapağı kapatılır.
- Kıyma tavaya konularak suyunu çekene kadar kavrulur.
- Yağ ve ince kıyılmış soğan eklenerek kavrulur.
- İnce doğranan biber eklenir.
- Domatesin kabuğu soyulduktan sonra ince doğranır.
- Tavadaki kıymalı harcın üzerine salçalar ve baharatları eklenir.
- Domatesi koyduktan sonra kapağı kapatılarak 5 dakika kadar kavrulur.
- Üzerine yarım çay su sıcak su konularak tekrar kapağı kapatılıp 5 dakika daha pişirilir.
- Ocak kapatılır.
- Servis tabağına konulan makarnanın üzerine harcı sıcakken dökülür.
- Sarımsaklı yoğurt ve kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapılır.
- Sıcakken servis yapılır.
- Afiyet olsun...
aynen çöyle canımm,,,bekarları,öğrencileri de düşünmeli..:)
YanıtlaSilellerine sağğlık..
sevgilerimle..
Değil mi yani ;))) teşekkürler canım...Sevgiler...
SilSunum nefis tadini tartismiyorum bile hem pratik hem lezzetli ellerine saglik :)
YanıtlaSilÇok teşekkürler Nevin.Yorum için teşekkürler...
SilEllerinize sağlık yemek bu kolayı zoru da yok aslında! Karın doyuruyorsa ve lezzetliyse tamamdır :) Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilEvet bir açıdan da öyle yani ;) Yorum için teşekkürler...
SilSüper görünüyor. Sizi izlemeye aldım. Ben de bloğuma beklerim.
YanıtlaSilHoş geldiniz sefalar getirdiniz...yorum için teşekkürler...selam ve sevgilerimle...
Sil