MALZEMELER
- 2 paket 180-200 gr lik hazır kakakolu kek (yada kalmış keklerden 1 yemek tabağı dolusu ve kuru olduğu için bir çay bardağı süt eklenebilir.Hazır kek için süt gerekmeyecektir)
- 1 paket 200 gr krema
- 100 gr bitter yada sütlü çikolata
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı nutella (ekmeğe sürülen çikolata)
- Aşağıda yazdığım malzemeleri ister hepsi isterseniz arzu ettiklerinizden birer avuç eklersiniz.Ben ceviz (elde iri doğranmış 1 su bardağı),sarı kuru üzüm,incir ekledim.Sizin zevkinize kalmış)
- Hindistan cevizi
- Damla çikolata
- Fındık
- Ceviz
- File badem
- Portakal kabuğu rendesi
- Antep fıstığı
- Meyve kurusu
- Kayısı kurusu
- İncir kurusu
- Veya benzer malzemeler...
ÜZERİ İÇİN
- 80 gr bir paket bitter çikolata ve Antep fıstığı
YAPILIŞI
- Kek paketten çıkarılarak ezilir.
- Krema küçük bir tencereye konularak ısıtılır.
- İçine çikolata parçaları, nutella ve tereyağı eklenir.
- Kaşıkla karıştırıp eritilir.
- Arzu edilen malzemeler küçük küçük doğranır.(incir gibi malzemeler)
- Hepsi karıştırılarak hamur haline getirilir.
- İster baton bir kalıba istenirse yağlı kağıt veya streçin üzerine konularak sıkı sarılıp yuvarlatılır.
- Üzerinden folyo sararak sıkıca şeker gibi yapılır.
- Buzlukta en az 2-3 saat bekletilir.
- Üzeri için çikolata benmari usulü eritilir.
- Pastanın paketi açılır.
- İster üzerine çikolata sıcakken dökülür yada dilim dilim dilimledikten sonra sıcak çikolataya batırarak Antep fıstığına batırılır.(veya renkli pasta süsüne)
- Pasta buzluktan yeni çıktığı için üzerine dökülen çikolata hemen donacaktır.
- Ben dilim dilim değil de bütününün üzerine döktüm çikolatayı.
- Üzeri süslendikten sonra kağıtlara konularak soğuk servis yapılır.
- Buzlukta kapalı bir şekilde günlerce kalabilir.
- Afiyet olsun...
- Sizde içinde yok yok olduğunu düşündünüz mü ? ;)
Muhtesem bir lezzet olmus Hülyacim..ellerine saglik))
YanıtlaSilTeşekkürler Nurşen...sevgiler...
SilAdı çok hoş gerçekten yok yok:))
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok lezzetli olduğundan eminim.
Sevgilerimle..
Değil mi yani ? :) Onu koy bunu koy derken dedim yani bunda yok yok :) Böylelikle adını buldu.Yorum için çok teşekkürler.Sevgiler...
Silbayilirim boyle pastalara tatlilara ellerinize saglik
YanıtlaSilTeşekkürler cafela mina...aynen hem yapması kolay yemeside bir o kadar şipşak :) sevgiler...
Silharika olmuş... hem kalan kekleri değerlendirmek için de süper bir alternatif: )ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim yasemin.Aynen, mutfakta her şey değerlendirilmeli.İster kılık değişerek ister başka türlü ;) Sevgilerimle...
Sil