7 Kasım 2013 Perşembe

Yok Yok Pastası

      Bu günlerde ana hatlarıyla bu pasta çok karşıma çıkıyor... Doyuran pasta veya çikolata salamı gibi değişik adlarda.(Sakın mozaikle karıştırmayın ;) Temel malzemeleri oradakilerle aynı olsa da içindeki malzemeler tamamen zevkinize göre çeşitlenebiliyor.Ben ilk defa misgibi de gördüm oda bir başkasından galiba... İsterseniz oraya da bakabilirsiniz.Ben yine her zaman olduğu gibi kafama göre malzemeler koyarak denedim.Yani tıpatıp aynı değil pastam.Evde kalmış kekleriniz varsa bu tarif tam size göre...Veya hazır kek kullanılabilir...Malzemeleri tamamen zevkinize kaldığı için bende adını yok yok pastası koydum.Eğer çikolata severseniz.Ağzınıza burnunuza kadar çikolataya doyuracak bir pasta ;) Yada kahvenin yanına truffle tadında...eee hadi yok yok da ne var diyorsanız buyurun yapımına ;)



MALZEMELER


  1. 2 paket 180-200 gr lik hazır kakakolu kek  (yada kalmış keklerden 1 yemek tabağı dolusu ve kuru olduğu için bir çay bardağı süt eklenebilir.Hazır kek için süt gerekmeyecektir)
  2. 1 paket 200 gr krema
  3. 100 gr bitter yada sütlü çikolata
  4. 1 tatlı kaşığı tereyağı
  5. 1 yemek kaşığı nutella (ekmeğe sürülen çikolata)
  6. Aşağıda yazdığım malzemeleri ister hepsi isterseniz arzu ettiklerinizden birer avuç eklersiniz.Ben ceviz (elde iri doğranmış 1 su bardağı),sarı kuru üzüm,incir ekledim.Sizin zevkinize kalmış)
  • Hindistan cevizi
  • Damla çikolata
  • Fındık
  • Ceviz
  • File badem
  • Portakal kabuğu rendesi
  • Antep fıstığı
  • Meyve kurusu
  • Kayısı kurusu
  • İncir kurusu
  • Veya benzer malzemeler...
ÜZERİ İÇİN 

  1. 80 gr bir paket bitter çikolata ve Antep fıstığı 
YAPILIŞI

  • Kek paketten çıkarılarak ezilir.
  • Krema küçük bir tencereye konularak ısıtılır.
  • İçine çikolata parçaları, nutella ve tereyağı eklenir.
  • Kaşıkla karıştırıp eritilir.
  • Arzu edilen malzemeler küçük küçük doğranır.(incir gibi malzemeler)
  • Hepsi karıştırılarak hamur haline getirilir.
  • İster baton bir kalıba istenirse yağlı kağıt veya streçin üzerine konularak sıkı sarılıp yuvarlatılır.
  • Üzerinden folyo sararak sıkıca şeker gibi yapılır.
  • Buzlukta en az 2-3 saat bekletilir.
  • Üzeri için çikolata benmari usulü eritilir.
  • Pastanın paketi açılır.
  • İster üzerine çikolata sıcakken dökülür yada dilim dilim dilimledikten sonra sıcak çikolataya batırarak Antep fıstığına batırılır.(veya renkli pasta süsüne)
  • Pasta buzluktan yeni çıktığı için üzerine dökülen çikolata hemen donacaktır.
  • Ben dilim dilim değil de bütününün üzerine döktüm çikolatayı.
  • Üzeri süslendikten sonra kağıtlara konularak soğuk servis yapılır.
  • Buzlukta kapalı bir şekilde günlerce kalabilir.
  • Afiyet olsun...
  • Sizde içinde yok yok olduğunu düşündünüz mü ?  ;)

8 yorum:

  1. Muhtesem bir lezzet olmus Hülyacim..ellerine saglik))

    YanıtlaSil
  2. Adı çok hoş gerçekten yok yok:))
    Ellerinize sağlık çok lezzetli olduğundan eminim.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi yani ? :) Onu koy bunu koy derken dedim yani bunda yok yok :) Böylelikle adını buldu.Yorum için çok teşekkürler.Sevgiler...

      Sil
  3. bayilirim boyle pastalara tatlilara ellerinize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler cafela mina...aynen hem yapması kolay yemeside bir o kadar şipşak :) sevgiler...

      Sil
  4. harika olmuş... hem kalan kekleri değerlendirmek için de süper bir alternatif: )ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim yasemin.Aynen, mutfakta her şey değerlendirilmeli.İster kılık değişerek ister başka türlü ;) Sevgilerimle...

      Sil