MALZEMELER
- 3-4 tane orta boy kuru soğan (Pişince azalıyor)
- 5 katı haşlanmış yumurta
- 2-3 er dal dereotu,maydanoz,taze nane (yeşilliklerin tercihi ve miktarı size kalmış)
- 100 gr tereyağı (isterseniz birazını azaltarak sıvı yağ ekleyebilirsiniz)
- Tuz (arzu ederseniz karabiber ve kırmızı biber)
YAPILIŞI
- Soğan ince yemeklik doğranır.
- Yayvan bir tavaya alıp üzerine yağı konulur.
- Kavrulmaya başlayana kadar harlı ateşte sonra mum gibi kısık bir ateşe getirerek sık sık karıştırarak iki saat süreyle kavrulur.
- Tavadaki soğanın yanmamasına ve her yerinin aynı kavrulmasına dikkat edilir.
- Bu tarifin püf noktası soğanın kavurulmasıdır.Çok dikkatli olunmalı.
- Haşlanmış yumurtalar doğranır.
- Üzerine pespembeden daha ileri kahvenin orta tonunda olan soğanlar eklenir.
- Yeşilliği eklenerek karıştırılıp sıcak servis yapılır.
- Eğer hemen servis yapılamayacaksa soğanlar eklenmeden bekletilebilir.(yani servisten hemen önce soğan sıcacık yapılıp yumurtanın üzerine dökülür.)
- Afiyet olsun...Muhabbetle dolu güzel kahvaltılarınız olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder