MALZEMELER (YAKLAŞIK 30 TRUFF ÇIKTI)
- 1 kutu yoğunlaştırılmış süt.(moloko 350 gr oluyor)
- 150 gr iyi kalite pastörize tereyağı
- 22-23 tane oreo bisküvi (paket çeşitleri farklı oluyor ama yaklaşık 2 paket gibi)
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket (80 gr) sütlü yada bitter çikolata (ben sütlü kullandım)
- Üzeri için 1 paket bitter çikolata
- Süslemek için arzu edilen malzeme (fındık ,fıstık veya benzeri)
YAPILIŞI
- Oda sıcaklığındaki yoğunlaştırılmış süt ve tereyağı yaklaşık yarım saat mikserle çırpılır.(mikseri kapatıp ara vererek yoksa truff + yanmış miksere sahip olursunuz ;)
- Köpük haline gelecek.
- Benmari usulü eritilen sütlü çikolata ve kakao eklenir.
- Robottan çekilen bisküviler eklenerek silikon spatulayla yavaş yavaş karıştırılır.(gerekirse bisküvi eklenebilir)
- Bu haliyle ele yapışan bir görünümdedir.
- Cam kaptaki karışımın ağzı kapatılarak buz dolabında 1-2 saat bekledikten sonra çay kaşığı yardımıyla silikon kalıplara doldurulup bir gece dolapta bekletilir.(eğer kalıp yoksa kapta bekletip dinlendikten sonra yuvarlanabilir)
- Şekil alıp sertleşen trufflar kalıplardan çıkarılarak benmari usulü eritilen çikolataya bir tarafı batırılıp süslenir.(eğer her tarafı çikolatalı olsun isterseniz 2 paket çikolatayı eritip çatal yardımıyla çikolataya batırıp çıkarılır)
- Afiyet olsun...Şifa olsun...
Merhabalar, çok leziz, çok iştah açan bir görüntüsü var. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Cok tesekkur ederim Sefa bey sagolun.
YanıtlaSilGörüntü inanılmaz. Ama beni aşıyor sadece seyredebildim. Elinize sağlık.
YanıtlaSilCok tesekkur ederim İlhan bey. Yapimi cok kolay eminim denemis olsaniz yapabildiginizi goreceksiniz .En kolayi eger kalip yoksa yuvarlayip koymak.
Sil