MALZEMELER ( HAMURU İÇİN)
- 3 su bardağı un
- 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yumurta
- Alabildiği kadar su
İÇ MALZEME İÇİN
- Yarım kilo kıyma
- 3-4 kaşık yağ ( sıvı ve tereyağı karışımı)
- 2-3 tane soğan
- Tuz,karabiber
AYRIYETEN
- 150 gr kadar tereyağı ( içine sürmek için)
- 2-3 kaşık tereyağı üzerine sürmek için
YAPILIŞI
- Un havuz yapılarak malzemeler konulup ele yapışmayan ama çok yumuşak olamayan bir hamur elde edilir.
- Hamur olduktan sonra pürüzsüz olana kadar uzun süre yoğrulur.
- 10 tane beze haline getirilir.
- Üzeri örtülerek 15 dakika dinlendirilir.
- Kıyma suyunu çekene kadar kavrulur.
- Yağ ve kıyılmış soğan eklenerek iyice kavrulur.
- Tuz ve karabiber eklenerek kapatılır.
- İçine sürülecek tere yağı oda sıcaklığında bekletilir.
- Bezeler tek tek servis tabağı büyüklüğünde açılır.
- Yumuşamış olan tere yağından el ile iyice yayarak sürülür.
- Tek tek yağ sürerek üst üste konulur.
- Bu şekilde buzdolabında on dakika bekletilir ki kolay açılsın.
- Sonra bu hamuru açabildiğiniz kadar açın.( tepsi kadar filan)
- Dört parçaya keserek her birini katlayıp buzdolabına konulur.( diğerlerini açarken erimemesi için)
- Bir parçasını merdaneyle biraz daha büyüterek açılıp uzunlamasına ikiye kesilir.
- Üzerine kıymalı harçtan yayarak çok sıkı olmayan bir rulo yapılır.( çok sıkı olursa içi çiğ kalabilir)
- Bu şekilde 8 tane rulo elde edilir.
- Üzerilerine eritilmiş tereyağı sürerek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir.
- İkişer parmak enliliğin de kesilerek servis yapılır.
- Afiyet olsuuunnn...
valla şimdi deniycam sonucu yazarım..teşekkürler cadhide hanım..
YanıtlaSilKolay gelsin.Beğeninize sevindim...Ama ben Hülya ;)
Sil