Bugün daha doğrusu bugünlerde günlerim hep yoğun ,gitme gelme derken akşam oluyor...Eee malum akşamları da tezhibe bir dalıyorum taa gece olduğunu farketmiyorum bile...Zaman geçiyor karşı gelme imkansız olduğuna göre en iyisi yaşadığımız zamanı değerlendirmek...Bugün iki güzel misafir arkadaşım vardı.Acizane onlara hazırladığım ikramlarımın bir bölümünü paylaşayım dedim...çok klasiklerden olan mercimek köftesi...Eminim herkes de biliyordur ama yine de vardır bilmeyen diyerek kolları sıvayarak haydi mutfağa...
MALZEMELER
- 1 buçuk su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 tane kuru soğan
- 1-2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Baharatlar ( pulbiber,karabiber,yeni bahar,tuz)
- 1 demet maydanoz
- 1 tutam taze nane
- Bir kaç dal incecik taze soğan
YAPILIŞI
- Mercimeği yıkayarak üzerine 3 su bardağı kadar sıcak su koyup haşlanır.(Mercimek çorbası kadar yumuşak pişirilmez)
- Mercimeğin biraz daha suyu varken bulgurun üzerine dökülerek ıslatılır.
- Tavaya yağ ve ince doğranmış soğan eklenerek kavrulmaya başlanır.
- Sarımsak eklenir.
- Sırayla salçalar eklenerek kavrulur.
- Tavadaki salçalı yağı, kabaran bulgurun üzerine dökülerek biraz soğuması için beklenilir.
- Yeşillikler incecik kıyılarak kenara konulur.
- Baharatlar eklenerek köfte yoğrulur.
- En son yeşillikler eklenerek elde şekil verilir.
- Marul ve turşuyla ikram edilir.
Afiyet olsuuunnnn...
çokkkkk güzel!
YanıtlaSilteşekkürler...
Sil