16 Mayıs 2012 Çarşamba

Soslu Pirzola

     Herkese günaydın... gününüz bereketli ve güzel geçmesi dileğiyle bu günkü et yemeği tarifimize başlayalım sevgili takipçilerim...



MALZEMELER


  1. 10-12 kalem kuzu pirzola
  2. Terbiyesi için ( kekik, karabiber,kırmızıbiber,1 kaşık zeytinyağı)
  3. 3-4 diş sarımsak
  4. 3-4 tane yeşil biber
  5. 3 orta boy olgun domates
  6. 1-2 kaşık tereyağı ( ben sıvı kullandım)
  7. 1 tatlı kaşığı biber salçası
  8. Tuz


YAPILIŞI

  • Etleri kasabınızdan alırken onları dövdürün ki etler yumuşak olsun.
  • Terbiye için baharat ve zeytin yağını karıştırarak etlere sürün.(tuz hariç)
  • Ağzını kapatarak dolapta birkaç saat dinlensin.
  • Yanmaz bir tavaya yağ koyarak eritilir.
  • Pirzolalar harlı ateşte nar gibi kızarana kadar iki taraflı pişirilir.
  • Fırın kabına aralıksız bir şekilde alınarak dizilir.
  • Hepsi bu şekilde kızardıktan sonra aynı tavaya tuzla dövülmüş sarımsak atılır.
  • Üzerine ayıklanarak iri kesilmiş biberler eklenir.
  • Salçası eklenir.
  • Kabuğu alınarak rendelenmiş domatesleri ekledikten sonra bu şekilde biraz kavrulur.
  • Hazırlanan bu sosu etlerin üzerine gezdirilir.
  • Eğer domates yeterince sulanmadı ise 1-2 kaşık sıcak su eklenebilir.( pirzolaların üzerini kapatacak kadar)
  • Fırın kabının ağzını folyoyla sıkıca kapatarak önceden ısınmış 250 derecelik fırında yaklaşık yarım saat pişirilir.
  • Folyo açıldığında eğer suyu fazlaysa 5-10 dakikada ağzı açık bir şekilde pişebilir.
  • Kemiklerin uç kısımlarına folyo sararak ister pilav eşliğinde ister yeşil salatayla( benim yaptığım gibi)servis yapılır.
  • Afiyetler olsuuunnnnn......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder