MALZEMELER
- 10-12 kalem kuzu pirzola
- Terbiyesi için ( kekik, karabiber,kırmızıbiber,1 kaşık zeytinyağı)
- 3-4 diş sarımsak
- 3-4 tane yeşil biber
- 3 orta boy olgun domates
- 1-2 kaşık tereyağı ( ben sıvı kullandım)
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
YAPILIŞI
- Etleri kasabınızdan alırken onları dövdürün ki etler yumuşak olsun.
- Terbiye için baharat ve zeytin yağını karıştırarak etlere sürün.(tuz hariç)
- Ağzını kapatarak dolapta birkaç saat dinlensin.
- Yanmaz bir tavaya yağ koyarak eritilir.
- Pirzolalar harlı ateşte nar gibi kızarana kadar iki taraflı pişirilir.
- Fırın kabına aralıksız bir şekilde alınarak dizilir.
- Hepsi bu şekilde kızardıktan sonra aynı tavaya tuzla dövülmüş sarımsak atılır.
- Üzerine ayıklanarak iri kesilmiş biberler eklenir.
- Salçası eklenir.
- Kabuğu alınarak rendelenmiş domatesleri ekledikten sonra bu şekilde biraz kavrulur.
- Hazırlanan bu sosu etlerin üzerine gezdirilir.
- Eğer domates yeterince sulanmadı ise 1-2 kaşık sıcak su eklenebilir.( pirzolaların üzerini kapatacak kadar)
- Fırın kabının ağzını folyoyla sıkıca kapatarak önceden ısınmış 250 derecelik fırında yaklaşık yarım saat pişirilir.
- Folyo açıldığında eğer suyu fazlaysa 5-10 dakikada ağzı açık bir şekilde pişebilir.
- Kemiklerin uç kısımlarına folyo sararak ister pilav eşliğinde ister yeşil salatayla( benim yaptığım gibi)servis yapılır.
- Afiyetler olsuuunnnnn......
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder