MALZEMELER
- 1 yemek tabağı kurtulmuş domates
- 2-3 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı kadar sızma zeytinyağı
- 2-3 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı kekik( ve arzu edilen baharat eklenebilir.Ben yalnızca kekik kullandım)
- Tuz
YAPILIŞI
- Kurutulmuş domatesin üzerine sıcak su dökerek yaklaşık beş dakika haşlanarak kenara alıp beş-on dakika dinlendirilir.
- Bıçak yardımıyla arzu edilen büyüklükte doğranır.
- Sarımsak tuzla iyice dövülür.
- Sirke ve zeytinyağı olan tabağın içine eklenerek karıştırılır.
- Doğranmış domatesin üzerine döküp karıştırarak kapalı bir kaba konulur.
- Bir kaç saat yada en iyisi akşamdan bekletilerek tadının birbirine geçmesi sağlanır.
- Salatamız hazııır...
oooo bu ne güzel bir salata olmuş...
YanıtlaSil1 kaşıl alıyorum...
ellerine sağlık canım...
kocaman sevgiler...
teşekkkürler...hem kolay hem çok lezzetli oluyor...
Sil