MALZEMELER ( iç malzemesi)
- Yarım kilo kadar taze iri yapraklı pancar yaprağı( pazı)
- Yarım kilo kyma
- 1 çay bardağı ince köftelik bulgur
- 2-3 yemek kaşığı dolusu un
- 2 orta boy soğan
- 1 kaşık biber salçası
- 1 kaşık domates salçası
- Karabiber ve tuz
ÜZERİNE
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2-3 yemek kaşığı tere yağı
- 2 diş sarımsak
- Bir kase yoğurt
YAPILIŞI
- Bir tencere kaynar suyun içine pancar yaprakları batırılıp hemen çıkarılır.
- Üzerine soğuk su dökülür.
- Kıymanın üzerine salçalar,kıyılmış soğan, karabiber ve bulgur konularak çiğ köfte yoğurulur gibi yoğrulur.
- Üzerine unu atılarak biraz daha yoğrulur.
- Yapraklar açılarak damarlı kısımları kesilerek alınır.
- İç harçtan konup sarılır.( aynı yaprak sarması gibi)
- Tencereye dizilerek üzerine 2-3 zeytinyağı gezdirilir.( parlak olması için)
- Üzerini kapatacak kadar sıcak su konularak tabak kapatılır.( pişerken dağılmaması için)
- Kaynadıktan sonra altı kısılarak yaklaşık 30-40 dakika pişirilir.
- Eğer suyu kalmışsa süzülerek alınır.
- Sarmalar tabağa dizilerek üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağı gezdirilir.
- Afiyet olsun...
pancar yapraklı sarma hiç duymamıştım...
YanıtlaSilyeni bir şey daha öğrendim...
gerçekten görüntü muhteşem...
canım çekti desem doğrudur yani....
ellerine sağlık canım...
kocaman sevgiler...
Bizim Türk mutfağında nelerin sarmaları yapılmış nelerin...Dut,fasulye ve aklıma gelmeyen daha bir sürü şeyin ama en güzeli ve lezzetlisi de inan pazı...Sevgi benden...
Sil