MALZEMELER
- 600-700 gr kadar derisiz ve kılçıksız somon balığı ( ben fileto şeklinde bulamadığım için kılçık ayıklama sorunu oldu )
- 7-8 tane arpacık soğan
- 2 tane yeşil biber
- 1 tane iri domates
- 1 limon
- 2 kaşık sıvı veya tereyağı
- 3-4 diş sarımsak
- 1 kase rende kaşar
- 1 tatlı kaşığı tane kara biber
- 1 tatlı kaşığı arzu edilirse pul biber
- 1 tutam kıyılmış taze nane
YAPILIŞI
- Balık iri kare şeklinde doğranır.
- Yanmaz bir tava ocağa konulup iyice ısıtılır.
- Yağı ekleyerek harlı ateşte balıklar hafif renk alana kadar kızartılır.
- Balıkları yavaşça dağıtmadan güveç kaplarına alınır.( ister tek tek isterseniz yayvan kiremitte olabilir)
- Aynı tavaya ayıklanarak iri kesilmiş biber ve soyulmuş arpacık soğanlar atılır.
- Hafif çevirdikten sonra tek tek alınarak balıkların üzerine dizilir.
- Yine aynı tavaya tuzla iyice dövülmüş sarımsak eklenir.
- Hafif kavrulunca kabuğu soyularak rendelenmiş domates eklenir.
- Tane karabiber,pul biber ve tuzu eklenir.
- Hafif kavrulunca içine kıyılmış nane atılarak güveç kaplarının üzerine yayılır.
- Dilimlenmiş limon halkaları güvecin yanlarına yerleştirilir.
- Önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında lezzeti birbirine bütünleşene kadar 15 dakika kadar pişirilir.
- Sonra rende kaşar serpilerek yaklaşık 5 dakika daha kaşarın erimesi için bekletilir.
- Sıcakken servis yapılır.
- Afiyet olsun ...Şeker olsun...Bal olsun... ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder