MALZEMELER (kek için) 20 tane kek
- 2 yumurta
- 2 çay bardağı şeker
- 1 orta boy elma rendesi
- 1 çay bardağı iri kıyılmış fındık
- 1 vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 çay bardağı un
- Çay kaşığının ucuyla zencefil
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
KREMASI İÇİN
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı şeker ( veya arzuya göre ayarlanır)
- 1 vanilya
- 1 dolu kaşık tereyağı ( erimemiş haliyle)
ÜZERİ İÇİN
- Şeker ve yumurta köpürene kadar çırpılır.
- Rende elma,sıvı yağ eklenerek biraz daha çırpılır.
- Kalan kek malzemeleri eklenerek çırpılır.
- Fırın önceden 180 derce de ısıtılır.
- Muffin kalıplarının içine kağıtları yerleştirilir.
- Kek hamurundan, kalıpların yarısını dolduracak şekilde konulur.
- Fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Krema malzemesi tereyağı ve vanilya eklemeden karıştırarak pişirilir.
- Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınıp yağ ve vanilya eklenir.
- Ilıyınca 2-3 dakika mikserle çırpılır.
- Dolapta 15 -20 dakika bekletilir.
- Soğuyan keklerin üzerine kaşıkla krema konulur.
- Hindistan ceviziyle tarçın karıştırarak üzerileri süslenir.
- Buzdolabında 1 saat kadar dinlenirse kıvamı daha güzel olacaktır.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder