Gerçi eşimin sevdiği vişne suyu doğrudan sıkarak içileni olsa da şurubunun da hakkını inkar etmeyelim...Hem aniden içmek isteyince çok da pratik, soğuk suya karıştır iç...
MALZEMELER
- 2 kilo olgunlaşmış vişne
- 2 kilo toz şeker
- 2 yemek kaşığı dolusu limontuzu
YAPILIŞI
- Vişneler ayıklanarak çekirdekleri çıkarılır.
- Delikli bir süzeğe konulur.( kevgire)
- Süzek tencerenin ağzına oturtulur.
- Elinle sürerek vişne ezilir.
- Bu şekilde sırf kabukları kalana kadar sürülür.
- Tenceredeki vişne suyunun üzerine şeker dökülerek ocağa konulur.
- Kaynamaya başlayınca ocağın altı yarıya indirilir.
- İçine limon tuzu eklenerek karıştırılır.
- Ara sıra karıştırarak yaklaşık 35-40 dakika kısık ateşte kaynatılarak koyulaştırılır.
- Temiz kuru bir kavanoza yada cam şişeye dökülerek soğuyunca kapağı kapatılır.
- Kullanılacağı zaman her su bardağı için yaklaşık 1-2 yemek kaşığı vişne konsantresi koyarak buzlu su eklenerek karıştırılır.
- İçinde ne olduğunu bildiğiniz mis gibi meyve suyumuz hazııır.
- Afiyet olsun...İçiniz soğusun ;)))
ne kadar çok tarif varmış burda, ellerine sağlık, izlemeye aldım blogunu:))
YanıtlaSilbana da beklerim, sevgiler!
http://benozlemsahsenbizzatkendim.blogspot.com/
Teşekkürler Ozax ...Evet var habire de ekliyorum ;))) sevgiler...
Siloooh bu yaz günü çok iyi gider canım ellerine sağlık...
YanıtlaSilkocaman sevgiler...
Evet özellikle sıcaklarda paylaşayım da yapılsın dedim ;) sevgileeer...
Sil