MALZEMELER
- Yarım kilo taze bakla
- Yarım limon suyu
- 2 orta boy soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 çay bardağına yakın zeytin yağı ( miktarı size kalmış)
- 1 tatlı kaşığı şeker ve tuz
- Yarım demet dereotu
- Üzeri için sarımsaklı yoğurt
YAPILIŞI
- Bakla ayıklanarak küçük doğranır.
- Kararmaması için 10 dakika kadar limonlu suda bekletilir.
- Süzülerek tencereye konulur.
- Üzerine tuz ve kaynar su eklenerek haşlanır.
- Yumuşayınca süzülür.
- Tencereye yağ ve yarım halka doğranan soğanlar konulur.
- Sarımsak ince doğranarak eklenir.
- Ara sıra karıştırarak kavrulur.
- Suyu süzülen baklalar soğana eklenir.
- Üzerine tuz ve şekeri atılarak beş dakika kadar daha kapağı kapalı olarak pişirilir.
- Bu şekilde ocağı kapatarak soğuyana kadar dinlendirilir.( kapağı açmadan)
- İnce kıyılmış dere otunu tencereye karıştırdıktan sonra servis tabağına alınıp üzerine sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.
- Soğuk yada ılık olarak servis yapılır.
Ya bütün yemekleri severek yeme kapasitesine sahip bir birey olmama karşın bu baklaya bir türlü ısınamadım :)
YanıtlaSilEvet yaa bu yemeği sevmeyen o kadar çok insan var ki...neyse,size sevdiklerinizden ikram edeyim vardır mutlaka...;)
Sil