MALZEMELER
- Yarım kilo taze fasulye
- 2 orta boy soğan
- 1 tane közlenmiş kırmızı biber ( aslında kullanılmasa da ben kullandım)
- 3 yumurta
- Yeterince yağ
- Karabiber,tuz
YAPILIŞI
- Fasulyeler ayıklanarak küçük küçük doğranır.
- Kaynar tuzlu suda yumuşayana kadar haşlanır.
- Süzeğe dökerek süzülür.
- Tencereye yağ konulur.
- Soğanlar dörde kesilerek ince doğranır.
- Yağda pembeleşene kadar kavrulur.( ara sıra karışarak)
- İnce doğranmış kırmızı közlenmiş biber tencereye atılır.
- Üzerine fasulye dökülerek kavrulur.( 5-10 dakika)
- Tencerenin kapağını açarak üzerine yumurtalar tek tek kırılır.
- Üzerine tuz ve kara biber serpilerek beş dakika boyunca kapak kapalı pişirilir.
- Sonra kapağı açarak yumurtaların sarıları dağıtılarak karıştırılır.
- Beş dakika da bu şekilde piştikten sonra yumurtanın piştiğinden emin olduktan sonra ocak kapatılır.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder