22 Mayıs 2012 Salı

Bol Mantarlı Tart

   Bazen bir kaç gün tarif yazmaya vakit olmuyor bazende bugün ki gibi üst üste oluyor...Mantar severseniz haydi buyurun...



MALZEMELER (hamur için)


  1. 50-60 gr tereyağı
  2. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  3. 1 yumurta
  4. 1 çay kaşığı mahlep ( arzuya göre)
  5. 1 tatlı kaşığı tuz
  6. 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  7. Alabildiği kadar un


 İç malzeme


  1. 1 tabak dolusu mantar
  2. 1 kuru soğan
  3. 1 küçük havuç
  4. 1 yeşil biber
  5. 1 kırmızı biber
  6. 1-2 diş sarımsak
  7. 1-2 kaşık sıvı yada tereyağı
  8. 1 domates
  9. Karabiber ve tuz
  10. Üzeri için rende kaşar
YAPILIŞI

  • Tereyağını dolaptan çıkararak küp küp doğanır.
  • Hamur malzemesini karıştırarak yoğrulur.
  • Sert bir hamur elde edilir.
  • Yaklaşık 25 cm lik tart kalıbının içine yağlı kağıt serilir.
  • Hamuru elle bastırarak ince bir kat yayılır.( kenarlarını havuz gibi yükselterek)
  • Tepsiyle buzdolabına koyarak 15-20 dakika dinlendirilir.
  • Tavaya soğan ve sarımsak konularak kavrulur.
  • Biberler doğranıp eklenir.
  • Küçük küp doğranmış havuç eklenir.
  • Kabuğu alınmış domates ve baharatı atılarak kavrulmaya devam edilir.
  • Temizlenerek doğranmış mantar ilave ederek tencerenin ağzı açık pişirilir.( sulanmaması için)
  • Suyu çekilip mantarlar pişince ocak kapatılır.
  • Hafif ılımaya bırakılır.
  • Dolaptan çıkan tart hamurunun üzerine dökülerek eşit miktarda yayılır.
  • Önceden ısınmış 200 derecelik fırında 15 dakika kadar piştikten sonra üzerini kaplayacak şekilde bol kaşar serpilerek tekrar fırına sürülür.
  • Kaşarlar eriyince sıcakken servis yapılır.
  • Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. mantara bayılırım...
    bu tart harika görünüyor...
    ellerine sağlık arkadaşım...
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Bende bayılırım bu sebzeye.Teşekkürler sevgi bende selamlar...

    YanıtlaSil