MALZEMELER (hamur için)
- 50-60 gr tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı mahlep ( arzuya göre)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
İç malzeme
- 1 tabak dolusu mantar
- 1 kuru soğan
- 1 küçük havuç
- 1 yeşil biber
- 1 kırmızı biber
- 1-2 diş sarımsak
- 1-2 kaşık sıvı yada tereyağı
- 1 domates
- Karabiber ve tuz
- Üzeri için rende kaşar
YAPILIŞI
- Tereyağını dolaptan çıkararak küp küp doğanır.
- Hamur malzemesini karıştırarak yoğrulur.
- Sert bir hamur elde edilir.
- Yaklaşık 25 cm lik tart kalıbının içine yağlı kağıt serilir.
- Hamuru elle bastırarak ince bir kat yayılır.( kenarlarını havuz gibi yükselterek)
- Tepsiyle buzdolabına koyarak 15-20 dakika dinlendirilir.
- Tavaya soğan ve sarımsak konularak kavrulur.
- Biberler doğranıp eklenir.
- Küçük küp doğranmış havuç eklenir.
- Kabuğu alınmış domates ve baharatı atılarak kavrulmaya devam edilir.
- Temizlenerek doğranmış mantar ilave ederek tencerenin ağzı açık pişirilir.( sulanmaması için)
- Suyu çekilip mantarlar pişince ocak kapatılır.
- Hafif ılımaya bırakılır.
- Dolaptan çıkan tart hamurunun üzerine dökülerek eşit miktarda yayılır.
- Önceden ısınmış 200 derecelik fırında 15 dakika kadar piştikten sonra üzerini kaplayacak şekilde bol kaşar serpilerek tekrar fırına sürülür.
- Kaşarlar eriyince sıcakken servis yapılır.
- Afiyet olsun...
mantara bayılırım...
YanıtlaSilbu tart harika görünüyor...
ellerine sağlık arkadaşım...
kocaman sevgiler...
Bende bayılırım bu sebzeye.Teşekkürler sevgi bende selamlar...
YanıtlaSiliyi bir site teşekkürler
YanıtlaSilTeşekkürler... ;)
Sil