MALZEMELER
- 4 tane orta boy ekşi yeşil elma ( genelde sorarlar hani pahalı olandan mı cevap veriyorum eveet)
- 4 tane orta boy limon
- 2 bağ maydanoz
- 1 buçuk litre sıcak su
YAPILIŞI
- Elmalar tencereye yıkanıp dörde kesilerek ayıklanmadan atılır.
- Limonlarda dörde kesilerek eklenir.
- Maydanozları tertemiz olana kadar saplarıyla birlikte yıkanır.
- Üzerlerine sıcak su eklenir.
- Kaynadıktan sonra yaklaşık 15-20 dakika kaynatılır.( tercihen düdüklü tencerede)
- Ocağı kapattıktan sonra tencerenin ağzı kapalı ılımaya bırakılır.
- Tel süzekten mercimek çorbası süzer gibi karışım geçirilir.
- Yani tortusuyla bir yerde.
- Cam kavanoza konulur.
- 1-2 gün içinde aç karnına iken içerek tüketilir.
- Eğer içemezseniz bir miktar saf bal eklenerek tatlandırılabilinir.
- Bu şekilde üst üste 1 hafta on gün yapılarak içilebilir.
- İki- üç gün sonra karnın daha düz ve şişkinliğin gittiğini farkedeceksiniz.
- Şifa olsun,afiyetler efendim...
Hülyacım merabalar,
YanıtlaSilBu çayı önerdiğin için çok teşekkürler.
Tariflerini çok beğendim ve izleyicin oldum.
Ben de ziyarete beklerim, sevgiler, Pırıl.
Merhabalar... Hülyalı lezzetler mutfağıma hoşgeldin sefalar getirdin Pırıl...Güzel ve faydalı olan şeyleri paylaşmak lazım.Bu çayda inşallah faydalı olur.Bende ziyaret ettim sizde de çok güzel şeyler var ellerine sağlık...Selam ve sevgiler...
SilPaylaşımlarınızı yakından takip etmekte ve çok beğenmekteyim . Perde Modelleri olarak
YanıtlaSilpaylaşımlarınızın devamını bekleriz .
bu kafisim 1 gun icinde bitecekmi
YanıtlaSilEn fazla ikinci gun bitmeli.
SilPeki hangi aralıklarla bu karışımı içmeliyiz bilgi verirmisiniz HÜLYA HANIM
YanıtlaSil1-2ayda bir yapilip icilebilir.Yani bir hafta on gun surekli icilirse.Eger iki uc gun icilirse araliklari daha sık tutabiliriz.Selamlar
Sil