MALZEMELER (12-13 tane için)
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 125 gr tereyağı
- 3 su bardağı un (200 ml lik su bardağıyla)
- 3 yemek kaşığı ince çekilmiş fındık ( veya badem de olabilir)
- Üzeri için sürülebilir çikolata (nutella)
- Çikolata topçukları ( istersen)
YAPILIŞI
- Oda sıcaklığına yakın tereyağı ve diğer malzemeler karıştırılarak hamur elde edilir.( biraz sert)
- Buzdolabında on dakika bekletilir.
- Silikon muffin kapları hazırlanır.Veya tart kalıpları yağlanır.( silikonlar iyi cins olursa yağlamaya gerek yok) (veya tart kalıbının içine kek kağıdı da kullanılabilir)
- Hamur 12 -13 beze haline getirilir.
- Kalan hamur (1 avuç dolusu kadar)bir tabağa konularak dolabın buzluk kısmına konulur.
- Cevizden biraz büyük olan bezeler el ile tek tek silikon kalıplara yayılarak sıkıştırılır.
- Ortası hafif çukur hale getirilir.
- 2-3 yerine fazla kabarmasın diye bıçak batırılır.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika da hafif pembeleşene kadar pişirilir.
- Her bir tarta bir tatlı kaşığı kadar çikolata konulur.(ılıkken)
- Fırının ısısı 250 dereceye yükseltilir.
- Buzluktaki hamur içine yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye rendenin iri kısmıyla rendelenir.
bencede çok sevimli ve lezizler...
YanıtlaSilTeşekkür ederim Mehtap...
Silnefis olmuş,tam bizim ev ahalisine göre:)ellerine sağlık..
YanıtlaSilTeşekkürler...Çocuklar varsa mutlaka...
SilÇok güzel görünüyorlar,elinize sağlık:)şimdi çay içiyorum ben de ,gözlerimi kapattım ve tartların masamda olduğunu hayal ettim,hımmm evet çok güzeller,elinize sağlık :)
YanıtlaSilSevgiler...
:)))...Teşekkürler...Güzel fikir...Sevgiler...
Silama bunlar çok şirin olmuş :)))
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
O şirinlik sana ait çook teşekkür ederim...
Sil