MALZEMELER
- 125 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 kabartma tozu
- 1 yumurta akı içine sarısı dışına
- Alabildiği kadar un (yaklaşık 3 su bardağı un)
İÇ MALZEMESİ
- Beyaz peynir
- 1-2 domates
- 2 tane biber
- Çörek otu
YAPILIŞI
- Oda sıcaklığına gelen tereyağı diğer bütün malzemelerle birlikte karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
- Üzerini kapatarak 10 dakika kadar buzdolabında dinlendirilir.
- Hamur çıkarılarak yuvarlanır.
- Bıçak yardımıyla bezeler kesilir.(cevizden biraz büyük)
- Her bir parça elde yuvarlanır.
- Merdaneyle kahve fincanı tabağı büyüklüğünde açılır.
- Her birinin ortasına peynir domates ve biber konulur.
- Üzerine hafif çörek otu serpilir.(tohum niyetine)
- Bıçak yardımıyla 5 parça verev olarak kesilir.
- Her dilimi iç kısma doğru kapatarak hafif yapıştırılır.
- Elde hafif düzeltmeler yaptıktan sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Afiyet olsun...
aaa ben poğaça sanmıştım harikaymış:) Bu tekniği de sizden öğrenmiş oldun teşekkürlerr:) Sevgiler!
YanıtlaSilBeğenmenize sevindim Simge...Teşekkür ederim.Sevgiler...
SilŞekil olarak çok ilginç. tam yemeğe oturuken puaçaların kokusu geldi valla. Elinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim İlhan bey...
SilÇOk harıka bır görüntü olmuş eminim lezzetıde öyledir.Ellerine saglık canım.
YanıtlaSilEminim tadını da yapınca beğenirsiniz...Teşekkürler Heden...
SilHulya hanim merhaba Nasilsiniz..
YanıtlaSilNerelerdesiniz bu sene..?
Elinize saglik olsun harika gozukuyor.
Herkese selamlar Aeo..
Sağolasın Samire...Biz yine Bakü'deyiz...Bir süre de daha buralardayız inşaallah...Sizler napıyorsunuz...Selam ve sevgiler ...
YanıtlaSil