MALZEMELER
- 3 adet orta bostan patlıcan ( veya bostan yoksa çok kalın patlıcanda olabilir)
- 500-600 gr kadar kuzu eti
- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak ( ben ekledim)
- 2 domates
- 3 adet sivri biber
- 2-3 kaşık tereyağı ( ben sıvı kullandım)
- 1 yemek kaşığı domates salçası ( ben yarısını biber kullandım)
- Tuz,karabiber ve pulbiber
- Kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI
- İnce kıyılan soğan ve yağ kavrulur.
- Pembeleşince küçük kuşbaşı etler atılarak kavrulur.
- Salça ve baharatları ekleyerek 2-3 dakika kavrulur.
- Eğer et kuzu etiyse 1 çay bardağı dana etiyse daha fazla sıcak su ekleyerek pişirilir.
- Alacalı soyulan patlıcanlar ikiye kesilerek içi kaşık yardımıyla hafif çukurlaştırılır.( dolma kadar değil)
- Dik durabilmesi için altlarından bir halka kesilip düzleştirilir.
- Tuzlu suda 15-20 dakika bekletilir.
- Süzülerek havluyla kurulanır.
- Kızgın yağda kızartılır.
- Oyuk kısımları üste gelecek şekilde kenarlı bir tepsiye dizilir.
- Pişmiş olan etler patlıcanlara paylaştırılır.
- Sosu kalırsa etrafına gezdirilir.
- Yuvarlak kesilmiş domates ve yarım biberler üzerilerine koyulur.
- Domates ve biberler kızarana kadar fırında pişirilir.
- 200 derecede yaklaşık 30 dakika( bu fırına göre değişebilir)
- Yanında pirinç pilavı tavsiye edilir.
- Afiyet bal şeker olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder