MALZEMELER
- 4 yumurta
- 1 buçuk su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 3 su bardağı un
- Yarım su bardağı eritilmiş soğutulmuş tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
SOSU İÇİN
- 3 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı nescafe
- 50-60 gr kadar bitter çikolata ( koymaya da bilirsiniz veya miktarı azaltıp çoğaltabilirsiniz)
- Üzeri için 1 buçuk su bardağı hindistan cevizi
YAPILIŞI
- Önce sosu hazırlayarak işe başlanır.
- Sos malzemesini bir tencereye koyarak sürekli karıştırıp 5 dakika kaynatılır.( çikolata hariç)
- Kaynadıktan sonra çikolatayı içine kırarak atılır.
- Bir kenara alıp ara sıra karıştırarak soğutulur.
- Yumurtalar ve şeker köpürene kadar mikserlenir.( 10 dakika)
- Yağlar ve süt eklenir.
- Un ve kabartma tozu elenerek hamura eklenir.( iyi kabarması için )
- Üçüne yağlı kağıt serilmiş kare veya dikdörtgen tepsiye dökülür.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir.( ilk 20 dakika hiç açılmaz)
- Bıçakla piştiğini kontrol ettikten sonra fırından çıkararak soğumaya bırakılır.
- Bu kek ne kadar küçük dilimlenirse o kadar başarılı olur.
- Yaklaşık 4-5 cm lik dilimlere kesilir.
- Soğumuş olan sosa kek dilimleri batırılarak hemen hindistan cevizine bulanır.
- Buzdolabında 3-4 saat dinlendikten sonra servis yapılır.
- Özellikle ısırınca içi beyaz dışı çikolata soslu yumuşacık kekler hazıır.
- Afiyetler olsun...
Nefis gözüküyor,ellerinize sağlık..
YanıtlaSilTeşekkürler Canan...sevgiler...
SilÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR...
YanıtlaSilÇOOOK BEĞENDİM...
BENDE İSTİYORUM :))
BANADA VAR MI?
ELLERİNE SAĞLIK CANIM...
Tabiiki bir değil beş al...Beğenmene sevindim, sağolasın Şirine...
Silnefismiş, hemde bereketli ,ellerine hülyacım..
YanıtlaSilEvet,hemde nasıl bereket maaşallah,dağlar taşlar kek oluyor ;))) Teşekkürler
SilÇok güzel gözüküyor ellerinize sağlık..
YanıtlaSilBeğenmenize sevindim...teşekkürler Mehtap hanım...
YanıtlaSil