MALZEMELER ( 6-7 kişilik)
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı un( 200 gr lık bardak)
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası ( silme)
- 1-2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağından biraz fazla süt kaymağı
- 1 su bardağı şeker
- 2-3 tane damla sakızı ( kullanmayacaksanız 2 vanilya)
- Ayrıca 1 çay bardağı soğuk süt
ÜZERİ İÇİN
- 100 gr krema ( 3 yemek kaşığı kadar)
- 80 gr bitter çikolata (40 gr lık iki paket)
- Süslemek için antep fıstığı
YAPILIŞI
- Ocağa yağ,şeker ve un konularak yağ eriyene kadar karıştırılır.
- 1 litre soğuk sütten 1 su bardağını alarak içinde nişastayı karıştırıp pürüzsüzleştirilir.
- Tenceredeki unun üzerine hem nişastalı süt, hemde 1 litreden kalan süt eklenerek karıştırılır.
- Oda sıcaklığındaki kaymak tencereye eklenir.
- Dövülmüş sakız eklenir.
- Çırpma teliyle hızlı hızlı karıştırarak kaynatılır.
- Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alarak kenarda soğumaya bırakılır.
- Ilıyınca mikserle yaklaşık 10-15 dakika çırpılır. ( muhallebiyi çırparken olduğunu anlamak için üzerinin göz göz olmasına bakmak gerekiyor)
- Bu arada kıvamına bakarak 1 çay bardağına yakın soğuk süt eklenir.( daha kremsi kıvamı tutması için)
- Eğer süt kaymağınız yoksa çırpma esnasında 200 gr lık bir paket krema da eklenebilir.( tabi kaymakla daha leziz oluyor)
- Muhallebiler bardak veya kuplara paylaştırılır.
- Kaynayan bir tencerenin içine daha küçük ama içine su kaçmayacak şekilde konulan başka bir tabağın içine krema konulur.
- Çikolata küçük parçalara ayrılarak eklenir.
- Eriyince ocaktan alıp mikserlenir.
- Yarım saat kadar tabaklarda dinlenmiş olan muhallebilerin üzerine çikolatalar gezdirilir.
- Buzdolabında 2-3 saat dinlendikten sonra servis yapılabilir.
- Afiyet olsun şifa olsun...
eminim tereyağ harika bir lezzet vermiştir,ellerine sağlık nefis görünüyor..
YanıtlaSilTeşekkürler Reyhan...
YanıtlaSilbu lezzete ne denir.
YanıtlaSilellerine sağlık.
Hemen yenilir:)))
YanıtlaSilBloguma hoşgeldiniz...Teşekkürler...
YanıtlaSil