MALZEMELER
- 3 tane orta boy yemeklik kabak
- 1 orta boy kuru soğan
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ( arzuya göre tereyağı da kullanılabilir)
- Yarım demet dereotu
- Arzuya göre limon( kullanılmaya da bilir)
- Et suyu yada et bulyon
YAPILIŞI
- Kabak rendeyle rendelenir.
- Soğan incecik kıyılır.
- Tencereye yağı koyarak soğan hafif kavrulur.
- Üzerine kabak eklenerek kavrulur.( çok değil 2-3 dakika)
- Üzerine sıcak su yada et suyu eklenir.(1 litre kadar sonra bakılarak su eklenebilir)
- Yaklaşık 15-20 dakika kaynayınca ocaktan alınıp pürüzsüz olana kadar el blenderinden geçirilir.
- Üzerine dere otu serpilir.( arzuya göre dereotu zeytinyağıyla karıştırılarak üzeri süslenir)
NOT-Arzuya göre çorbanın daha kıvamlı olmasını isterseniz 1 yemek kaşığı unu soğandan önce kavurarak sonra diğer aşamalar yapılabilinir.Ben daha sebze kıvamı dursun diye kullanmadım.
arada bende yapıyorum bizimkilere,seninde dediğin gibi kabak yemeyenler için birebir,ellerine sağlık...
YanıtlaSilTeşekkürler...Evet, klasikten şaşmayan oğlum bile seviyor aynı mercimeğe benziyor diyerek...
YanıtlaSil