18 Eylül 2012 Salı

Kabak Çorbası

      Özellikle Çocuklara ve fazla sebze tüketmeyenler için harika bir seçenek...



MALZEMELER


  1. 3 tane orta boy yemeklik kabak
  2. 1 orta boy kuru soğan
  3. 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ( arzuya göre tereyağı da kullanılabilir)
  4. Yarım demet dereotu
  5. Arzuya göre limon( kullanılmaya da bilir)
  6. Et suyu yada et bulyon 
YAPILIŞI

  • Kabak rendeyle rendelenir.
  • Soğan incecik kıyılır.
  • Tencereye yağı koyarak soğan hafif kavrulur.
  • Üzerine kabak eklenerek kavrulur.( çok değil 2-3 dakika)
  • Üzerine sıcak su yada et suyu eklenir.(1 litre kadar sonra bakılarak su eklenebilir)
  • Yaklaşık 15-20 dakika kaynayınca ocaktan alınıp pürüzsüz olana kadar el blenderinden geçirilir.
  • Üzerine dere otu serpilir.( arzuya göre dereotu zeytinyağıyla karıştırılarak üzeri süslenir)

NOT-Arzuya göre çorbanın daha kıvamlı olmasını isterseniz 1 yemek kaşığı unu soğandan önce kavurarak sonra diğer aşamalar yapılabilinir.Ben daha sebze kıvamı dursun diye kullanmadım.

2 yorum:

  1. arada bende yapıyorum bizimkilere,seninde dediğin gibi kabak yemeyenler için birebir,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler...Evet, klasikten şaşmayan oğlum bile seviyor aynı mercimeğe benziyor diyerek...

    YanıtlaSil