MALZEMELER
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 2 su bardağı pilavlık bulgur ( ben esmer bulgur kullandım tercih sizin )
- 100 gr kadar tereyağı
- 1-2 kaşık sıvı yağ
- 2 orta boy kuru soğan
- 1 tane et bulyon veya et suyu
- 1 tatlı kaşığı kimyon
YAPILIŞI
- Mercimek ayıklanarak üzerine haşlanabilecek kadar sıcak konulur.
- Tuz atılarak yumuşayıncaya kadar haşlanır.
- Tencerede eğer yeterli su yoksa (yaklaşık 1 litre civarı su olmalı)sıcak su ve bulyon eklenir.
- Bulgur tencereye eklenerek karıştırılıp kaynayınca altı kısılır.( kaşık tencerenin içine dikine koyunca duracak kadar suyu olmalı)
- Kimyon eklenir.
- Bulgur tamamen suyunu çekince ocak kapatılır.
- Yeneceği zaman tavaya yağı koyarak incecik kıyılmış soğanlar kavrulur.( yağ miktarı çok gibi görünse de bulgur çok yağ çeker. Hatta daha tereyağı eklenebilir)
- Soğanlar pembeleşince tenceredeki pilavın üzerine gezdirilerek karıştırılır.
- 5-10 dakika dinlenince sıcak servis yapılır.
- Yanında turşu ve ayran tavsiye edilir.
- Afiyet olsun...
NOT; Yanında bol soğanlı salatayla emziren annelere süt yaptığı söylenir..
enfeees görünüyor...
YanıtlaSilellerinize sağlık...
Saolasın Şirinecim...
Sil