MALZEMELER (12 TANE KUP İÇİN)
- 1 buçuk paket (200 gr) yulaflı bisküvi (burçak)
- 50 gr tereyağı
- 1 kg çilek
- 1 paket hazır meyveli sos
CHEESECAKE BÖLÜMÜ
- 400 gr labne
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 poşet krem şanti ( 1 su bardağı süt ile)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım paket çilekli jöle (kenton)
- 1 paket krema ( 200 gr)
YAPIŞILI
- Krem şanti soğuk sütle çırpılıp dolaba konulur.
- Bisküvi ezilip erimiş tereyağıyla karıştırılır.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serilerek üzerine ezilmiş bisküviyi koyarak 10 dakika sıcak fırında bekletilir.
- Çıkarıp soğutulur.
- Labne ve pudra şekeri çırpılarak karıştırılır.
- Krema,yoğurt eklenerek çırpılır.
- Krem şantiyle buluşturarak karıştırılır.
- Jöle tarife göre (yani kutudakinin yarısı olacak şekilde yarım paket )Hazırlanıp 2-3 dakika karıştırıp ılıtılır.
- Peynirli bölüme bekletmeden karıştırıp 1-2 dakika mikserlenir.
- Bardakların alt kısmına 1 er yemek kaşığı bisküvi kırığı konulur.
- Yıkanıp ayıklanmış yarıya kesilmiş çileklerden 4-5 parça dışa gelecek şekilde dizilir.
- Üzerine peynirli kremadan 1-2 yemek kaşığı konulur.
- Tekrar bisküvi kırığı konulup tekrar çilekler dizilir.
- Tekrar peynirli kremayla üzeri kapatılır.
- Meyveli sos tarifine göre pişirildikten sonra soğutulur.
- Kupların üzerine paylaştırılır.
- Soğuduktan sonra üzerileri çilekle süslenir.
- Eğer üzerine hazır sos kullanmak istemezseniz.Çilek ve 2-3 kaşık pudra şekeri robottan geçirildikten sonra yeneceği zaman üzerilerine dökülerek de servis yapılabilir.
- Bir gece dolapta dinlendirdikten sonra servis yapılması tavsiye olunur.
- Afiyet olsun...
hülyacım eline sağlık nefis evet çilekler bitmek üzere:)))
YanıtlaSilTeşekkürler Ayşe...evet değil mi ama bitmeden yapılmalı... ;)
SilHarika olmus.. emeklerine saglik olsun...
YanıtlaSilSevgerimle....
Teşekkür ederim Şehrinaz...sevgilerimle...
SilEllerine sağlık canım nefis bir görüntüsü var. Bence de yarın pazardan çilek alıp yapmalı...:)
YanıtlaSilBloğunu severek takip ediyorum bana da beklerim canım. Sevgilerimle,
Çok teşekkürler Selda beğenin için...Sevgiler...
SilThis info is priceless. When can I find out more?
YanıtlaSilFeel free to visit my weblog :: best reviews
Thanks...
Silçok güzel bayıldım bu tarife ellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler Sevim.Beğenmiş olmana sevindim...Selamlar...
SilVallahi ben de yedim bayıldım:) gerçekten süperdi hülya ablacım ellerine sağlık.Gerçi senin yaptığın neye bayılmıyorum ki ben:)
YanıtlaSilTeşekkürler Deyyan'cım...Bende severek yiyenlere bir şeyler yapmaya bayılıyorum ;)))
Sil