MALZEMELER
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı esmer şeker
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı yulaf (Azerbaycan'da gerkules)
- 1 paket damla çikolata (120 gr)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 portakalın kabuğunun rendesi ( ince tarafından rendelenmiş)
- 200 gr tereyağı
YAPILIŞI
- Yumurtalar ve şeker mikserle köpürtülerek çırpılır.
- Oda sıcaklığındaki tereyağı ayrı olarak mikserle krem haline getirilir.
- İkisi birbirine karıştırılarak çırpılır.
- Un,kabartmatozu ve vanilya eklenerek karıştırılır.
- Kalan malzemeleri ekleyerek yoğrulur.(bu kısımda çok yoğrulmaz)
- Yağlı kağıt serili tepsiye hamurdan parçalar alarak dizilir.
- Önceden ısınmış 180 derecelik fırında üzeri kızarmaya başlayan kadar pişirilir.
- Soğuyunca servis yapılır.
- Afiyet olsun...
Bu kurabiye çocukluğumun kurabiyesi :)Ellerine sağlıkc anım
YanıtlaSilKurabiyeyi doğaçlama olarak yapmış olsam da Çocukluğunuzun kurabiyesini yakalamak güzel ;) Yorum için teşekkürler...Sevgiler...
Siluzun zaman olmuş yapmayalı,hatırladığıma göre en kısa zamanda yaparım artık :)eline sağlık nefis görünüyor...
YanıtlaSilTeşekkürler Reyhan...İyi olmuş o zaman hatırlattım ;) selamlar...
SilHülyacım kurabiyelerin nefis olmuş, tabağıyla alıyorum
YanıtlaSilellerine sağlık, sevgiler...
Buyur feda olsun ;) Yorum için teşekkürler,selamlar...
SilMerhaba Hülya Hanım,
YanıtlaSilBenim gibi hazımsızlık problemi olanlar acaba bunu yulaf kepeğiyle yapsa durum ne olur acaba??
Merhabalar...Yulaf kepeğiyle de olur ama görüntüsü daha unla yapılmış yani pürüzsüz olur bence...Belkide yarı yarıya karıştırıp denemek lazım...Selamlar kolay gelsin...
Sil