Blogumda pasta börek
çeşitleri bol olmasına rağmen kahvaltılık tarif paylaşımlarımın
oldukça az olduğunu farkettim. Bu tarif hem gayet basit yapımlı,
hem de sofralarınıza hafif ve şık bir lezzet kazandıracak. Siz
de deneyince göreceksiniz ki, ilk yapılacaklar listesine alınmaya
değer bir tarif. Ben malzemeleri 8 biberlik veriyorum, arzuya göre
siz azaltıp çoğaltabilirsiniz. Hemen yapımına geçelim.
Malzemeler:
- 8 tane yeşil biber (çarliston)
- 1 kase rendelenmiş köy peyniri (veya arzu ettiğiniz bir peynir)
- Yarım kase rendelenmiş kaşar veya mozarella peyniri
- 4 yaprak milföy hamuru (2'li milföyden 2 adet)
- 1 yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
Yapılışı:
- Biberlerin resimde görüldüğü gibi üzerleri kesilerek çay kaşığı yardımıyla çekirdekleri çıkarılır.
- 2 çeşit peynir karıştırılarak biberlerin içleri doldurulur.
- Milföyler buzluktan çıkarılarak on dakika bekletilir.
- Bıçakla uzunlamasına ince şeritler halinde kesilir ( 6 şerit çıkacak şekilde)
- Milföyler yavaşça aralarda boşluk kalacak şekilde biberlere sarılır.
- Sararken gerektiği yerde hamur eklenir.
- Üzerine fırçayla yumurta sarısı sürülür.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında milföyler kızarana kadar pişirilir.
- Sıcak servis yapılır.
Merhabalar, muhteşem olmuş çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Cok tesekkur ederim saglikli hayat.Begeninize sevindim.Selam ve sevgiler...
SilNe kadar ilginç gerçekten görünüm de nefis. Elinize sağlık.
YanıtlaSilTesekkurler İlhan bey.Yapimida bir o kadar kolay.Selamlar...
Sil