MALZEMELER (12 CUPCAKE)
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı şeker (küçük tipli çay bardağı)
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı nutella (veya sürülebilir bir çikolata)
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 vanilya
- 1 su bardağı un (küçük tipli 200 ml lik)
- 1 çimdik tuz
- 2 yemek kaşığı kakao
Üzeri için
- 1 paket hazır pasta kreması (arzuya göre herhangi bir krema yada krem şanti kullanılabilir)
- 1 paket bitter çikolata
- Renkli şekerlemeler veya arzu edilen ürünler.
- Fırın 150 derecede ısıtılır.
- Oda sıcaklığındaki yumurtaların akı ve sarısı ayrılıp ayrı ayrı cam kaplara konulur.
- Yumurta akının üzerine 1 çimdik tuz atılarak köpük olana kadar mikserle çırpılır.
- Akı bir kenara koyarak sarısının üzerine şeker atılıp açık sarı olana kadar çırpılır.
- Sarı olan kabın içine sıvı yağ ve süt eklenerek çırpılır.
- Kakao,un,kabartma tozu eklenerek karışana kadar çırpılır.(çok az)
- Unu eleyerek eklenirse sonuç daha güzel olur.
- En son nutella eklenip karıştırılır.
- Eğer daha yoğun çikolata olmasını isterseniz 1-2 avuç dolusu parça çikolata eklenebilir.(damla çikolata gibi)
- Önceden köpük yaptığımız yumurta beyazı spatula yardımıyla yavaş yavaş kek hamuruna karıştırılır.(kekin pamuk olmasının en önemli püf noktası burası)
- Cupcake kağıtlarına üzerine kabarma payı olacak şekilde birer parmak boşluk koyarak paylaştırılır.
- Sıcak fırına konularak yaklaşık 25-30 dakika pişirilir.
- Fırından alınan kekler soğumaya bırakılır.
- Bu kekin en büyük özelliğinden biri de sıcakken kaşıkla yenirse aynı sufle tadında oluyor tavsiye ederim.
- Pasta kremasını tarifine göre çırpıp buzdolabında kıvam alması için 15 dakika bekletilir.
- Krema sıkacağıyla sıkılarak üzerine benmari usulü eritilmiş çikolatalarla süslenir.
Elinize sağlık harika bol çikolatalı nefis kekler sevgiler
YanıtlaSilBegenmenize cok sevindim.Cok tesekkur ederim.Sevgiler...
Silellerinize saglik hepsi çok guzel gorunuyorlar !
YanıtlaSilCok tesekkur ederim Eda .Sevgiler...
Sil